Alaplı Ziraat Odası ile Alaplı Halk Eğitim Müdürlüğü iş birliğinde arıcılık kursuna katılan 25 kursiyere uygulamalı eğitim verildi.
Alaplı Gökhasan köyünde Ziraat Odası tarım danışmanı Perihan Satıcı Taş, tarafından kursiyerlere kovandan nasıl bal alınır, kovanların havalandırılması, ana arı üretimi konular uygulamalı olarak gösterildi.
Alaplı Ziraat Odası Başkanı Şeref Türkoğlu, yaptığı açıklamada İlçemizde 7 bin olan kovan sayısını 15 binlere çıkarmayı hedeflediklerini söyledi. Alaplı ve Gümeli balını tüm dünyaya tanıtmak istediklerini ifade eden Türkoğlu, şunları söyledi;
“Odamız bünyesinde 4 fındık üzerine tarım danışmanı 1 tanede arıcılık üzerine danışmak bulunmaktadır. Halk eğitim Müdürlüğümüz ile birlikte köylerimizde arıcılık kursları başlattık. İlçemizde fındığın alternatifi olarak balı görmekteyiz. Bu bizim 3 eğitimimiz bu eğitimlerimiz tüm köylerimizde devem edecek. Amacımız Alaplı ve Gümeli balını ön plana çıkararak dünya piyasasına sürmektir. Elimizdeki 1 kavanoz balı Pazar’da satarak harçlık yapacağımıza toplu olarak satmayı planlıyoruz. 
Önümüzdeki yıl kurduğumuz şirket bünyesinde balımızı ihraç etmeyi planlıyoruz. İlçemizde 7 bin olan kovan sayısını ise 15 bin’e çıkarmayı hedefliyoruz. Organik bal projesi için bakanlığımıza 500 kovan müracaatında bulunduk. Projemiz kabul edildi. 20 çiftçimizle Gümeli Beldesinde organik bal üretimine başlayacağız.”