Kdz.Ereğli ile Alaplı arasında kalan karayolundaki refüjlerde köylü kadınlar fidan dikiyor, temizlik çalışması yapıyor.

 

Ereğli-Alaplı ilçeleri arasındaki karayolu boyunca yer alan orta refüjlerde Alaplı ilçesinden gelen köylü kadınlar tarafından fidan dikimi, ot temizliği gibi faaliyetler yapılıyor. İhaleyi alan firma toprak işlerini iyi bildikleri için köylü kadınları çalıştırırken firma yetkilileri Önder Gazetesi muhabirine yaptığı açıklamasında, “Ereğli-Alaplı arasındaki yol güzergahındaki refüjlerin çevre düzenlemesi ihaleye verildi, ihale gereği iki ilçe arasında orta refüjlerde önce temizlik çalışması yapıyoruz ardından da fidan dikimi gerçekleştireceğiz. Toprak işinden kadınlarımız iyi anladığı için onları bu işte görevlendirdim” dedi.
Gün boyu trafik yoğunluğuna rağmen çalışmalarını sürdüren bayanlardan Ayşe Mert, “Hem temizlik yapıyoruz hem de fidan dikimi yapılacak. 
Bayan arkadaşlarımız ile çalışmaktan mutluyum” sözleri ile konuşurken Mehmet Bilen’de, bayanların yanında tek erkek olarak çalıştığını anımsatarak, “Bizim işimiz toprak. Yol güzergahı boyunca temizlik çalışmasını yapıyoruz, bu işleri bildiğimiz için hiç yabancılık çekmiyoruz” sözleri ile konuştu.