Zonguldak'ın en büyük hazinesi Bülent Ecevit Üniversitesi Araştırma Hastanesi'nin aksayan hizmetleriyle ilgili vatandaşlarlan gelen mektubu, üniversitenin Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer'in bilgisine aynen ve yorumsuz sunuyoruz:

İşte o mektup:

"B. Ecevit Üniversitesi Tıp Fak.Hastahanesi Onkoloji Böşümünde sıradayım. Randevu sistemi yok.Sıra almak için sabah namazı kalkacaksınız. (Geceden hiç uyumayıp teheccüd kılan yoksa şanslısınız) haliyle sekreterliğe geldiğinizde görevliler olmuyor. Kimliklerinizi pencere kenarında biriktiriyorsunuz. Görevliler geldiğinde hastalardan biri yüksek sesle bağırarak kimşiğinizi okuyor. Yeniden sıra almak için sıraya giriyorsunuz. Aldığınız barkodu dr. Odasına koyuyorsunuz. Ondan sonra beklemeye başlıyorsunuz. Bazan çıkan hasta bazan dr. Sırası gelen hastayı alçak bir ses tonuyla çağırıyor. Duyabilen şanslı. Yoksa sıranız yandı. Varsayalım kemoterapi alacaksınız on gün önceden sabah sekizde gel diye planlama yapılmış. Ancak, sabah gelince sıra alamadıysanız yandınız ki oluyor. Burası tam afrika ülkelerindeki tedavi sistemi ile çalışıyor. Keşke biraz daha abartısız yazabilsem sizlere. Sıradaki bağırışma ve kavgaları atlıyorum. Ve bu çağda bu rezilliğe inanamıyorum. Sistem çok kötü burada çok. Allah yolunuzu düşürmesin. İhtiyacı olan mahallesindeki aile hekimine tedavi olsun."

 

Altınay Yel Turpcu Aynı sorunun kat kat fazlasını ben de yaşadım 5 ay önce. Hatta benimki artı olarak kemoterapide verecekleri serumun (normali hastanede olması gerek) ellerinde olmadığını eczaneden benim almam gerektiğini belirttiler ki eczaneye gittiğime de o ilacın sınırlı geldiğini onlarda ellerinde olmadığını hiç bir yerde bulamayacağımı söylediler ve nitekim öyle oldu ve tedaviyi olmam gerektiğinden kemodan bir gün önce gece gece ver elini Kayseri. Gerçekten çok acı bir durum. Allah yar ve yardımcınız olsun. Acil şifalar dilerim.