Sahte rapor düzenleyerek haksız kazanç elde ettikleri iddia edilen 3 doktor ve rüşvet verdikleri iddiasıyla 8 sanığın yargılanması Zonguldak 2. Ağır Ceza Mahkemesinde devam ediyor. Gerçekleştirilen duruşmaya 8 sanığın yanı sıra avukatları da hazır bulundu. Sanık E.Ö. doktorluk yaptığını, kendisine isnat edilen suçlamaları kabul etmediğini belirterek, "Rüşvete aracılık ettiği iddia edilen K.K'yla tek ortak noktamız, aynı hastanede çalışıyor olmamız. Kendisi benim yanımda bir gün bile sekreter olarak çalışmamış ve ne dışarıda ne de hastanede hiçbir ilişkim olma-mıştır. 21 yıldır doktor olarak çalışıyorum. Hastaları birebir hatırlamam mümkün değildir ancak hiçbir hastamı muayene etmeden rapor yazmadım. Adı geçen şahıslara yazılan raporlar ise ikinci veya üçüncü hekimlerce görülerek düzenlenen raporlardır" dediği ileri sürüldü.
Sanık R.H.Ç. ise 26 yıldır genel cerrahi uzmanı olarak görev yaptığını, hastaları muayene etmeden hiçbir evraka imza atmadığını anlatarak, "Benim o gün hastanede üçüncü hekim olarak görevlendirilmem poliklinikte olmamdan kaynaklanmaktadır. Poliklinikte olmasam bir başka hekim görevlendirilecekti. 
Birinci hekimden sonra, ikinci ve üçüncü hekimler hastayı görerek, birinci hekimin kanaatinin fenni uygulama olup olmadığını değerlendirerek, uygun görürse raporu onaylar. Uygun görmezse şerh düşer. M.D. hakkındaki raporu da böyle imzaladığımı düşünüyorum. Para alışverişine dair herhangi bilgim yok" diye konuştu.  Mahkeme heyeti, eksikliklerin giderilmesi için duruşmayı 21 Ocak 2014'e erteledi.