Çaycuma Belediyesi ile İller Bankası işbirliğiyle yapılan Atıksu Arıtma Tesisi’nin temel atma töreni, Pehlivanlar Mahallesi Kent Ormanı arkasındaki alanda gerçekleştirildi.
Törene; TBMM eski Başkanı ve AK Parti Zonguldak Milletvekili Köksal Toptan, AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar, CHP Zonguldak Milletvekili Ali ihsan Köktürk, Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız, Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman, İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ferit Yüksel, Çaycuma Garnizon Komutanı Üsteğmen Ercan Balçık, Devrek Belediye Başkanı Mustafa Semerci, Çaydeğirmeni Belediye Başkanı Satılmış Gebeş, Gülüç Belediye Başkanı Aydın Güngör, AK Parti İl Başkanı Hamdi Uçar, siyasi parti ve sivil toplum kuruluşu temsilcileri, daire müdürleri ile vatandaşlar katıldı.
GÜLŞEN: “ÇAYCUMA CİDDİ PROJELERLE 
BÜYÜYOR, NÜFUSUMUZ ARTIYOR”
Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen, Atıksu Arıtma Tesisi’nin ilçe için tarihi bir proje olduğuna dikkat çekerek, “Atıksu Arıtma Tesissimiz bittiğinde, sadece Çaycuma’ya değil,  ilçemizin Organize Sanayi Bölgesi’ni, çevre belde ve köylerimizi de kapsayacak. Bu büyük proje, kolay hayata geçmedi. 2004 yılında göreve geldiğimizde bu konuyu gündeme taşıdık. Çünkü ‘bu bir süreç alacaktı’ diyerek, öncelikle arazi konusunda çalışmalar yaptık. Projelendirme noktasında İller Bankamızla çok iyi bir koordine içinde çalıştık. Gerçekten benim de hayal edemeyeceğim bu projeyi gerçekleştirmenin mutluluğu içindeyiz. Yaklaşık 8,5 milyon TL’lik bir projeyi ilçemize kazandırmanın gururu içerisindeyiz. Bu tesis, 3 yıl içinde hizmete girecek. OSB’mizin de arıtması burada yapılacak. Perşembe beldemiz ise, kısa sürede buraya bağlanacak” diye konuştu.
Başkan Gülşen, Çaycuma Belediyesi’nin devletin bütün kurum ve kuruluşlarından destek gördüğünü vurgulayarak, “Biz Ankara’ya her gittiğimizde Çaycuma’ya bir şeyler kazandırdık. Şu bir gerçek ki, Çaycuma; ciddi projelerle büyüyor, nüfusumuz artıyor. Bu nedenle devletimizin desteğini her zaman alıyoruz. Bizler mega projelerle yola çıkmıştık. Bunları kazandırmanın sevincini yaşıyoruz. Temmuz ayı sonunda İstasyon bölgemize doğal gaz verilecek. Filyos ile ilgili büyük adımlar atılmaya başladı. Büyük projeler, kolay kolay yapılmıyor. Bu projelerimizde bizleri yalnız bırakmayan, destek veren milletvekillerimize, bürokratlarımıza teşekkür ederim” dedi.
YÜKSEL: “YÜZDE 50 İLLER BANKASI HİBE 
DESTEĞİYLE YAPILACAK”
İller Bankası Kastamonu Bölge Müdürü Ferit Yüksel de, Su, Kanalizasyon ve Altyapı Projesi (SUKAP) kapsamında Kastamonu Bölge Müdürlüğü’ne bağlı 21 şantiyeden 9’unun Zonguldak’ta, 2’sinin Çaycuma’da bulunduğunu söyledi. Yaklaşık 8 milyon 500 bin lira bedeli olan tesisin yüzde 50 İller Bankası hibe desteği ile yapılacağını ifade etti.
YAMAN: “VATANDAŞIMIZ, ÇEVRE VE DOĞAYI 
KORUYAN HİZMETLER BEKLİYOR”
Çaycuma Kaymakamı Hasan Yaman da, konuşmasında, Çaycuma Belediyesi’nce son derece önemli bir projenin temelinin atıldığını söyleyerek, “Artık vatandaşlarımız, belediyelerimizden, kamu kurumlarımızdan standart hizmetler yanında kendi yaşam standartlarını yükseltici, çevre ve doğayı koruyan hizmetleri de beklemektedir. İşte tam bu noktada, bu atık su tesisi çok önemli... Tesisin kurulmasına destek veren herkese teşekkür ederim ” dedi.
KÖKTÜRK: “DOĞUP YAŞADIĞIM ÇAYCUMA’DA 
BU TÜR PROJENİN YAPILMASI SEVİNDİRİCİ”
CHP Zonguldak Milletvekili Ali İhsan Köktürk ise, belediyelerin sosyal sorumluluk projelerine kaynak ayırmasının önemli olduğuna değinerek, “İnsanlığın tarihine baktığımızda, yaşam mücadelesi veren insanoğlunun hep doğaya karşı bir mücadele içinde bulunduğunu görüyoruz. İnsanoğlu, dengelerin bozulduğunu gördükçe, artık mücadelesini doğaya karşı değil, doğayla beraber yapması gerektiğini anladı. Ekolojik dengesini sağlayamayan büyümenin, sürdürülebilir olmadığını artık gördük. Acı deneyimlerle bunu anladık. Doğup yaşadığım Çaycuma’da bu tür projenin yapılması sevindirici. Tüm belediyelerin sosyal sorumluluk gerektiren bu projeleri uygulaması ve kaynak ayırması gerekir” diye konuştu.
ULUPINAR: “ÇAYCUMA’DA, BİRÇOK İLDE 
OLMAYAN PROJELER HİZMETE GİRMİŞ”
AK Parti Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar da, Başkan Mithat Gülşen’in yaptığı hizmetlerin azımsanmayacak kadar çok olduğuna dikkat çekti. Milletvekili Ulupınar, “81 ili dolaşıyorum. Çaycuma’da, birçok ilde olmayan projeler hizmete girmiştir. Bu makamlar geçici, önemli olan kalıcı eserler bırakabilmek. Sevgili Mithat Başkan, bunları başarmıştır. Başkan Gülşen, 2014’de muhtemelen yine görevde olacaktır. Doğayı, havayı, suyu kirletmemek gerekmektedir. İnsanımızın; refahı, mutluluğu sağlığı bizim için önemlidir. Çaycuma, kamu yatırımlarında eksiği olmayan bir ilçemiz. Bugün sınıf atlamaya aday bir ilçemiz. Bölgenin göz bebeğidir. Bu coğrafya, gelişmeye müsait bir coğrafya. Bu vadi, Başbakanımızın dediği gibi ‘bulunmaz Hint kumaşı.’ Filyos’ta zaman kaybettik. Ama çok yakın zamanda devletimiz kendi imkanlarıyla liman ve altyapı çalışmaları gerçekleştirecek. Duble yolarımızı, tünellerimizle birlikte bitirmiş olacağız. Kamu binalarımızın yenileme çalışmalarını yapıyoruz. Bizler belediyelerimizden projeler istiyoruz. El ele verip Zonguldak’ı daha iyi yerlere taşıyacağız” diye konuştu. 

AYYILDIZ: “BU GÜZELLİKLERİ ÇAYCUMA’NIN VE 
ZONGULDAK’IN DEVAMLI YAŞAMASINI DİLİYORUM”
Zonguldak Valisi Erol Ayyıldız da, Filyos Vadisi ve OSB’nin çevre sorununu çözdüğü için Çaycuma Belediye Başkanı Mithat Gülşen’e teşekkür ederek, “Bu güzellikleri Çaycuma’nın ve Zonguldak’ın devamlı yaşamasını diliyorum. Bu tesisin ve Ramazan ayının birlik ve beraberliğimize katkı vermesini, bu tesisin uzun yıllar doğayı tahrip etmeden hizmet vermesini diliyorum” dedi.