* Kendilerini “Balıkesir Üniversitesi’nden geliyoruz” diye tanıtarak termik santralin kurulmak istendiği Kireçlik bölgesindeki köylerde inceleme ve araştırma yapanlar da “SAHTE” çıktı.

 

* Balıkesir Üniversitesine bu konuda başvurduğumuzda “bahse konu olan bölgede resmi bir görevlendirme gerçekleştirilmediği bilgisi tarafımıza aktarılmıştır” yanıtı aldık.  Aynı şekilde Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da, böyle bir durumdan haberdar olmadığını söyledi.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş ) Kdz. Ereğli’de kendisini “Milli Eğitim Bakanlığı Müfettişi” olarak tanıtıp bir dizi kararlar alanın “sahte müfettiş” olduğunu ortaya çıkaran Gazeteniz Önder, bu kez köylerde inceleme ve araştırma yaptıklarını söyleyerek vatandaşlarla görüşürken “Balıkesir Üniversitesi’nden geldik” açıklamasında bulunanların peşine düştü. Kdz. Ereğli ve çevresini çevre katlia-mıyla baş başa bırakacak, fındıkçılık ve arıcılığı yok edecek, denizlerdeki balık neslini öldürecek termik santralin Kireçlik Bölgesine kurulmasına karşı çıkan sivil inisiyatif çok yönlü çalışmalarına devam ederken, gündeme “sahte araştırma görevlileri” olayı geldi. 
Kireçlik sahilinin bulunduğu bölgede Balıkesir Üniversitesi’nden geldiklerini ifade ederek, bitki örtüsü ve arıcılık üzerine araştırma yaptıklarını söyleyenleri üniversitenin görevlendirmediği ortaya çıktı. Balıkesir Üniversitesi’ne bu konuda yaptığımız başvuruya yanıt veren üniversitenin Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü, “ilgili birimlerle yapılan görüşmeler sonrasında bahse konu olan bölgede resmi bir görevlendirme gerçekleştirilmediği bilgisi tarafımıza aktarılmıştır” yanıtını verdi.
Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay da bu konudaki sorumuzu yanıtlarken “Bizim bir bilgimiz yok. Bize gelip de araştırma yapacağız diyen de olmadı” sözleriyle böyle bir çalışmadan haberi olmadığını açıkladı. 
Kırsal kesimde bu tür olayların yaşanması büyük skandal. Kimlikleri belli olmayan ve kendileriyle ilgili herhangi bir görevlendirme yazısı veya emri bulunmayan kişilerin ortalıklarda dolaşarak bölge insanına çeşitli sorular yöneltmeleri ve araştırmacı olduklarını ifade etmelerine karşı ilçe kaymakamlığının ve güvenlik kuvvetlerinin önlem almaları gerekiyor. Bu arada vatandaşların da kendileri ile ilgili kimlik göstermeden soru soran ve köylerde dolaşanlarla ilgili olarak Alo 156 jandarmaya haber vermeleri bekleniyor.

 

GAZETEMİZ YAZIİŞLERİNİN BALIKESİR ÜNİVERSİTESİ’NE GÖNDERDİĞİ SORU METNİ ŞÖYLE: 
Sayın Rektör;Prof. Dr. Mahir ALKAN’a
Karadeniz Ereğli’de günlük 

yayın yapmakta olan ÖNDER gazetesi olarak sizlere hem bilgi vermek hem de bilgi almak arzusundayız.
Bölgemizin Kireçlik Bölgesi’nde Hattat holding’e bağlı Hema A.Ş tarafından 2 adet termik santral kurulmak istenmektedir.
Bu santrale karşı bölge insanının büyük tepkisi bulunmakta ve sivil toplum kuruluşları da sürekli konuyu takip etmektedirler.
Süreç içinde 10 Temmuz 2013 Çarşamba günü Kireçlik Bölgesi’ndeki köylerde, adı geçen yatırımcının araçları ile köylülerle görüşenler kendilerini tanıtırken “Balıkesir Üniversitesi’nden geliyoruz” sözleriyle açıklamada bulunmuşlardır.  Köylülerden bizlere ulaşan haberlere göre,  gelen heyettekiler yöredeki tarım alanları ve bitki örtülerinin araştırmasını yaptıklarını, ayrıca arıcılıkla da ilgilendiklerini söylemişlerdir.
Üniversiteniz adına bölgeye bir heyet gönderilmiş midir bilmiyoruz. Ekim 2012 tarihinde bölgemizde eğitim sektöründe bir sahte müfettiş olayı yaşanmış ve konuyu da biz haberlerimizle ortaya çıkardığımızdan dolayı, kimlik göstermeyenlerle ilgili kamuoyunda bir kuşku da mevcuttur.  Bu durumda; bölgemizde onca üniversite var iken Balıkesir’den bir bilim heyetinin gelip de termik santral kurulacak bölgede inceleme yapmasını pek mümkün görmediğimiz için üniversitenizi bilgilendirmek ve sonucu ile de bilgilenmek istedik. 

 

BALIKESİR  ÜNİVERSİTESİ’NİN YANITI: 
Konuyla ilgili birimlerle yapılan görüşmeler sonrasında bahse konu olan bölgede resmi bir görevlendirme gerçekleştirilmediği bilgisi tarafımıza aktarılmıştır.
İyi Günler

Balıkesir Üniversitesi
Basın ve Halkla İlişkiler Müdürlüğü