Kdz. Ereğli Müftüsü Recai Albayrak  5 Haziran Pazar günü kılınacak ilk teravih namazının ardından 6 Haziran Pazartesi günü başlayacak Ramazan Ayı nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.

 

Diyanet İşleri Başkalığının  bu yılın ramazan temasını "Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman" olarak belirlediğine işaret eden Müftü Albayrak   “Bu tema Ramazan ayı boyunca etraflı bir şekilde ele alınarak toplumumuzda bir duyarlılık olması hedeflenmektedir.” Dedi.

 

Albayrak yazılı açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Bu itibarla İslam alemi için kutlu zaman dilimlerinden olan Ramazan ayı boyunca kırık gönüllerin onarılması, kardeşlik bağlarımızı yeniden daha güçlü bir şekilde kurmak gayesiyle "Gelin Gönüller Yapalım Bu Ramazan ve Her Zaman" teması çerçevesinde kişinin öncelikle kendisine karşı dürüst ve saygılı olması, insana ve mahlukata karşı aynı doğrultuda davranış sergilemesi; anne, baba, eş, çocuk, komşu, arkadaş, engelli, mülteci ve yetim başta olmak üzere toplumun bütün katmanlarına karşı insani ve örnek yaklaşım göstermesi yönünde vaaz ve irşat programları yapılacaktır.  

 

Diyanet İşleri Başkanlığımız, 2016 yılı sadaka-i fıtır miktarını en az 15,00 lira olarak tespit etmiştir. Bu vesilesiyle maddi durumu iyi olan vatandaşlarımız ile İhtiyaç sahibi öksüz, yetim, hasta, yaşlı, fakir ve engelli kimselerle ilgilenilip buluşturulacak, imkânlar ölçüsünde ihtiyaçları giderilmesine yardımcı olunacaktır.

 

Ayrıca Ramazan ayı boyunca;

·                     Vaizlerimiz, İlahiyat Fakültesinde görevli olan öğretim üyeleri, din dersi öğretmenlerimiz tarafından bir program çerçevesinde öğle namazı ve yatsı namazı öncesinde Alimolla camisinden merkezi vaazla ve diğer camilerde  sohbetler verilecektir.

·                     Sakal-ı Şerif bulunan camilerde Ramazan ayında ziyaret günleri tertipleneceği cemaate önceden duyurulacaktır.

·                     Minarelerdeki kandiller ramazan ayı boyunca iftar vaktinde yakılacak, imsak vaktinde söndürülecektir.

·                     Camilerde hanımların en uygun şartlarda ve huzur içerisinde ibadetlerini yapabilmeleri için gerekli tedbirler alınacaktır.

·                     Müftülüğümüze bağlı Kepez Kur’an Kursunda eğitim gören hanım hafızlarımız Safa, Abalı, Pestilci, Meydanbaşı ve Kepez Mezarlıkyanı  camilerinde hanım cemaatimize ezbere mukabele okuyacaklardır.

·                     Her camide mutlaka mukabele okunacak, Mukabele programlarında okunan bölümlerin ihtiva ettiği önemli mesajlar mealen cemaate aktarılacaktır.

·                     Merkez İsmailağa  Cami'inde teravih namazı hatimle  kılınacaktır.

·                     Cami görevlileri ve Kur’ân Kursu Öğreticileri  geçmişten günümüze Cami ve Kur’ân hizmetinde bulunup ahirete irtihal eden hayır sahiplerinin ruhlarına ithâfen hatim okuyacaklardır.”