2 Ağustos Pazar günü Karasu’daki yazlığında girdiği denizde dalgalara kapılan, cankurtaranlar tarafından kurtarılıp kalp masajı ile yaşama döndürülen Sami Okyay, bir süre tedavi gördüğü Adapazarı Bilge Hastanesi’nden önceki gün İstanbul Göztepe Medical Park Hastanesi’ne getirilmişti. Burada yaşama veda eden Okyay,  Ankara Nallıhan Kuruca Köyü’nde ikindiye müteakip kılınan cenaze namazının ardından son yolculuğuna uğurlandı. Cenaze törenine, Gazeteniz Önder'in Kurucusu Celal Bozkuş. Mimar İlhan Irmak, Müteahhit Erol Çivici, Gülüç Belediye Başkanı Mustafa Gökhan Demirtaş, Ereğli'den yakın dostları, arkadaşları, ailesi, yakınları ve köy halkı katıldı. 

Önder Gazetesi olarak merhuma Allah’tan rahmet kederli ailesi dost ve yakınlarına başsağlığı diliyoruz.












ADI ÜSTÜNDE KARA-DENİZ....
www.ereglionder.com.tr/kara-deniz-makale,5248.html





ÖNCEKİ HABERLER

2 ağustos 2015 Pazar günü saat 10.00 sıralarında Karasu’daki Beycik Sitesi’ndeki evinde sabah yürüyüşünü yaptıktan sonra serinlemek için denize giren ve dalgalara kapılarak boğulan ve cankurtaranlar tarafından kurtarılıp, masaj ile kalbi çalıştırıldıktan sonra Adapazarı Devlet Hastanesi’ne kaldırılan Sami Okyay yaşam savaşına devam ediyor. Kurtarıldıktan sonra  en yakın hastane olduğu için Adapazarı Devlet Hastanesi’nde götürülen ve burada yapılan müdahalelerin ardından yoğun bakım ünitesinin dolu olması nedeniyle Adapazarı Özel Bilge Hastanesi’nde kaldırılan Sami Okyay, halen daha bilinci kapalı bir şekilde yaşama tutunmaya çalışıyor.  Tedaviye hiçbir tepki vermeyen Sami Okyay ile ilgili olarak doktorlar, olayın üzerinden 96 saat geçirilip beklenmesi yönünde karar almışlardı. Bu süre  6 Ağustos 2015 Perşembe günü doldu. Sami Okyay’ın sağlık durumunda bir değişiklik olmamasından dolayı, ailesi ve dostları
İstanbul Göztepe Medical Park Hastanesi'ne götürme kararı aldılar. Perşembe günü saat 17.00 itibariyle Bilge Hastanesi’nden özel ambulansla çıkarılan Sami Okyay, İstanbul Göztepe Medical Park Hastanesine götürüldü. 



***Kdz. Ereğli'de Kadostra Müdürlüğü'nden emekli Sami Okyay 2 Ağustos pazar günü saat 10.00 sularında Karasu'daki yazlığında denizde boğuldu. Okyay'ın kalbi denizden çıkarıldıktan sonra müdahalelerle çalıştırıldı. Derhal Adapazarı Özel Bilgi Hastanesi'ne kaldırılan Sami Okyay yaşam ünitesine bağlandı.

Emekliliğinin ardından Net Harita Şirketini kuran Sami Okyay'ın geçirdiği bu olay şok etkisi yarattı. Okyay'ın can dostları Adapazarı'na aktı. Bu dostlarından biri olan Celal Bozkuş da olayı duyduktan sonra Ereğli'den Adapazarı'na gitti. Okyay'ın yaşama dönmesi için duacı olduklarını belirten Bozkuş "Umudum O'nun spor yapmasıdır. İnşallah sağlığına kavuşur da Allah çoluğuna çocuğuna bağışlar" sözleriyle konuştu.