Kdz. Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği bale ve dans ve müzik eğitim çalışmalarına başlıyor.
Turkuaz derneği bünyesindeki üyeleri ve çerçevesindeki sanat ve kültür sevenlerle bir arada. Turkuaz Derneğinde sanatı, dansı, müziği sevdirmek amacıyla her yaştaki çocuklara yönelik eğitsel çalışmalar yapılıyor. 
Turkuaz Derneği Yönetimi, kurslara ait verdiği bilgide şunları dile getirdi:
“Çalışmalara katılan öğrencilerin vücut kullanımı, ritim ve müzikal algılama yeteneklerini geliştirmeleri yönünde dans ve müzik eğitimi veriliyor. 4- 8 yaş gurubu minik öğrencilere klasik baleden örnekler ve temel hareketlerden oluşan ritmik dans çalışmaları cumartesi günleri dernek evindeki çalışma salonunda yapılıyor. Aynı zamanda org, gitar mandolin eşliğinde Minik çocuklara yönelik şarkılar öğretiliyor. Enstrüman çalmaya istekli olan üyeler ve çocukları gitar, bağlama, org, vs çalışmaların katılıyorlar.
 Her yıl mayıs ayının son haftasında yapılan tüm çalışmalar sahneye koyularak dernek üyelerine sunuluyor. Turkuaz sanat topluluğu yıl başı eğlenceleri, 23 nisan çocuk bayramı, dünya kadınlar günü ve anneler günü etkinliklerinde de üyeleriyle bir araya gelerek etkinlik gösteri ve dinletiler yapıyor. 
Turkuaz sanat topluluğu Neşet Ertaş’ı anma günü etkinleri ile ilk etkinliğini 24 Eylül’de yaptı.
 Turkuaz sanat topluluğu 28 Ekimde AKM “Cumhuriyet ve Atatürk” konulu halka açık bir konser için çalışmalarını hızlandırdı. Kdz Ereğli Belediyesi ile ortak paylaşımla yapılacak “CUMHURİYET Ve ATATÜRK” konulu konser 28 EKİM Akşamı saat 20:00 da AKM sinema Salonunda kdz Ereğli halkıyla buluşacak.
Turkuaz sanat topluluğuna başarılar diliyoruz.”