Kdz. Ereğli Yalı Caddesinde bulunan Akide Sanat Galerisinde, Ereğli’ye ait 50’den fazla resmin bulunduğu sergiyi açan Ressam Merzuke Çelik’in eserleri sanatseverlerin beğenisini kazandı. Açılışta Çelik’i Ereğli Belediyesinin önceki dönem Başkanı Murat Sesli yalnız bırakmadı.

Resim sergisinin açılış kurdelesini kızı Beril Sesli ile birlikte kesen Sesli, burada yaptığı konuşmasında, Ressam Merzuke Çelik’in eserlerini beğenerek takip ettiğini belirterek, “Merzuke Hanımın daha önce açtığı başka bir serginin kurdelesini da belediye başkanı olduğum dönemde yine ben kesmiştim. Orada satın almış olduğum resim halen Belediye Başkanlık makamında duruyor. Bu eserler Ereğli’nin inanılmaz güzelliğini yansıtan resimler, el emeği göz nuru çalışmalar. Bu çalışmalarından ötürü kendisini tebrik ediyorum.  Başarıların devamını diliyorum” dedi.

Daha sonra açılışa katılan davetlilere galeri içerisinde bulunan resimler hakkında detaylı bilgiler veren Çelik, misafirlerine çeşitli ikramlarda da bulundu. Sergi hafta boyunca sanatseverlerin beğenisine sunulacak.