Çaycuma kent merkezinde ikamet eden Eğitim Sen eski Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, 30 Mart yerel seçimlerinde belediye sınırları dışında bir köyde sandık başkanı olarak görevlendirilmesi nedeniyle belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve kendi mahalle muhtarlığı için oy kullanamayacak olması nedeniyle Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığına (YSK) dilekçe yazarak oy kullanmasının sağlanmasını istedi. 

 

Akyol, olumsuz cevap geldiği durumda yargıya başvuracağını da açıkladı.

Çaycuma Burunkaya Şehit Emrah Kartal Ortaokulu'nda Türkçe öğretmeni görev yapan İsmet Akyol, 30 Mart’ta yapılacak olan mahalli idareler seçimlerinde İlçe Seçim Müdürlüğü tarafından Çaycuma’ya bağlı Esenlik Köyü'nde sandık başkanı olarak görevlendirildi. Esenlik Köyünün Çaycuma belediye sınırları dışında olması nedeniyle belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve kendi mahalle muhtarlığı için oy kullanamayacağını belirten Akyol, YSK Başkanlığına dilekçe yazarak bu sorunun çözülmesini istedi.

30 Mart mahalli idareler seçimlerinde kendisi gibi belediye sınırları içinde oturmasına rağmen köylerde görevlendirilen Çaycuma’da yüzlerce ülke genelinde ise binlerce öğretmen ve memurun belediye başkanlığı, belediye meclis üyeliği ve mahalle muhtarlığı için oy kullanamayacağını ifade eden Akyol, bu durumun biran önce düzeltilmesi gerektiğini söyledi.  

 

Seçme ve seçilme hakkının Anayasal bir hak olduğuna dikkat çeken Akyol şunları söyledi:

 

“Sandık başkanı olarak görev almaktan rahatsız değilim aksine önemli bir görev olarak kabul ediyorum ancak seçme ve seçilme hakkı da Anayasal bir haktır.  Anayasal hakkımı kullanmak istiyorum. 30 Mart 2014 Pazar günü yapılacak olan  mahalli idareler seçimlerinde ikamet ettiğim Çaycuma'da oy kullanabilme olanağının YSK tarafından sağlanmasını istiyorum. Nasıl ki milletvekilliği seçimlerinde yurt dışında yaşayan yurttaşlarımız için gümrük kapılarında oy    sandığı kuruluyorsa, benim gibi belediye sınırları dışında görev yapacaklar için bir gün önce sandık kurulabilir. Yüksek Seçim Kurulu Başkanlığından dilekçeme olumlu bir cevap geleceğini düşünüyorum. Aksi halde yargıya başvuracağım.”