Ak Parti Kdz.Ereğli İl Genel Meclisi’nin önceki üyesi Mehmet Özçiçek tarafından gönderilen yazılı açıklamada, Kdz.Ereğli’de ilçe yönetimi ve bölge milletvekillerinin seçim sürecine girildiği bugünlerde parti tabanında arzu edilen birlikteliği sağlamaları gerektiği hatırlatıldı. “Şapka düştü, kel göründü” sözü ile yazılı açıklamasına başlayan Özçiçek, iktidarın Ereğli’de bütün benleri bir kenara bırakıp herkesin kendine ait benleri birleştirmenin peşinde olmasını istedi.

 

“HERKES TARAFINDAN BİLİNMEKTE”

Özçiçek’in açıklaması şu şekilde: Adalet ve Kalkınma Partisi Kdz. Ereğli’de bütün benleri bir kenara bırakıp, herkesin kendine ait benlerini birleştirmenin peşinde olmalıdır. Kdz. Ereğli’de yerel yönetim ile genel iktidarı birleştirmenin, İlçenin olmazsa olmaz iktidara ihtiyacı olduğu herkes tarafından bilinmektedir. Bu söylemi en ücra yerlere ulaştırmak için eski siyasi hatalara düşmeden Adalet ve Kalkınma partisinin kendisine ait olan teşkilat anlayışını ortaya koyarak topyekûn hareket etmelidir. ‘Ben Ereğli’yi herkesten daha iyi yönetirim’ diyen AK Parti’nin o geniş ve büyük kadrosunun her biri birbirinden üstün akademik kariyeri ve tecrübeleri ile Adalet ve Kalkınma partisinin yerel yönetimlerdeki başarısının göz önüne alınmalıdır.  

 

“GÜCÜNÜ REKLAM VE KAVGADAN ALAN”

Bugüne kadar Ereğli’de Ereğli’nin çıtasını, tüm gücünü reklam ve kavgadan alan mevcut yönetimle kıyas bile edilmeden, bu arkadaşlarımızı daha önce ilçe başkanı olmak için bayrağını taşıyan veya taşımak isteyen ‘Ben Ak partide belediye başkanı ve milletvekili olarak görev yapmış veya görev yapmak isteyen büyük değerlerimizin zorda olsa hepsini harekete geçirip ilk önce bu arkadaşlarla ne yapılmasını konuşup, onların fikirleri doğrultusunda bu çalışmayı genişleterek sahaya inip neticeye bakmak lazım. Bu isimler zamanında veya şimdi Ereğli’nin iktidara ihtiyacı var diyenlerdir.

Sayın Muhammet Köse, Sayın Mustafa Demiray, Sayın Murat Sesli, Sayın Reha Yener, Sayın Cevat Kır, Sayın Rıfat Oğuz, Sayın Naci Yalçınkaya, Sayın Saffet Bozkurt, Sayın Erol Şahin, Sayın Süleyman Doğancıoğlu, Sayın İbrahim Sezer, Sayın İskender Özalp, Sayın Şevket Sertel, Sayın Yüksel Balcı, Sayın Arslan Keleş,  Sayın Hasan Yılmaz, Sayın Muharrem Erdem, Sayın İrfan Yazıcıoğlu ve Sayın Mustafa Çoruh gibi isimlerini yazdığımız partilileri Partinin görevli organları bir araya getirip fikirlerinden, siyasi becerilerinden faydalanarak kısaca birlik beraberliği sağlayarak Ereğli’de iktidar olması hiçte zor olmayacak.

 

“DAHA FAYDALI OLACAKTIR”

Bu bağlamda, AK Parti’nin mevcut İlçe Yönetimi ve bölge milletvekilinin, seçim sürecine girdiğimiz bu günlerde çalışmalarına farklı bir boyut kazandırarak yukarıda bahsettiğimiz birinci ayağın dışında kalan ayaklarını da tek tek devreye sokarak arzu edilen bütünleşmeyi sağlanmalıdır. Ereğli’de yerel yönetimle iktidarı birleştirerek sorunların üzerine gitmenin daha çok faydalı olacağı herkes tarafından bilinmektedir. ‘Ereğli’nin iktidara ihtiyacı var”