​Toplumun çeşitli dinlenme, eğlenme ve spor ihtiyaçlarını karşılamak, yurdun güzelliğine katkı sağlamak ve turistik hareketlere imkan vermek maksadıyla hizmet üreten Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Safranbolu’da yeni bir turizm alanı yaratıyor.

OGM Zonguldak Bölge Müdürlüğü sürdürdüğü çalışmalarla ilgili olarak kamuoyunu şöyle bilgilendirdi:

“Kurulan mesire yerleri artık sadece piknik amaçlı değil, bir kısmı açık hava rekreasyonu, bir kısmı da ekoturizm etkinlikleri olan trekking, kanyoning, rafting, kaya tırmanışı, kuş gözlemciliği, dağ bisikleti ve yaylacılık gibi faaliyetler ile ralli, motokros, atv, cip safari gibi motorlu araç etkinlikleri ile farklı bir boyut kazanıyor.

Bu amaçla mesire yerleri sahip oldukları farklı kaynak değerleri dikkate alınarak yeniden planlanıyor. Planlamalarda öne çıkan aktiviteler insanların daha fazla fiziksel faaliyet yapmalarını sağlayarak toplumun fiziksel ve ruh sağlığına önemli katkılarda bulunmaktadır.



2015 yılında yapımı tamamlanan Karabük İli Safranbolu İlçesi Sarı Çiçek Yaylasında tesis edilen Orman Yangın Göleti ve çevresinin katılımcı yaklaşımla ekoturizm stratejilerinin belirlenmesi ve önceliklendirilmesi, ekoturizm amacına uygun şekilde gerçekleşmesi halinde ekosistemlerin korunması ve çevrede yaşayan insanlara kaynak yaratabilen bir araç olarak öne çıkan bir alan olarak tespit edilmiştir.

Önemli ekoturizm potansiyeli olan Karabük iline 25 km, Safranbolu İlçesine  12 km mesafede bulunan Sarıçiçek Yaylası Orman  Yangın Göleti ve çevresinin ekoturizme kazandırılması ile dağlık ve ormanlık bölgelerdeki köylerde yaşayan yöre insanımızın maddi ve manevi daha refah seviyelere ulaşabilmesi hedeflenmektedir.”