Bölge Haber gazetesinin kültür sanat eki olarak yayınlanan “Kültür ve Edebiyat Dergisi Şehir” Haziran-Temmuz 2013 tarihli baskısıyla 78. sayısına ulaştı.

28 sayfalık derginin bu sayısında, Devrekli şair Rüştü Onur’la ilgili olarak mahalle ve sokak arkadaşı Mehmet R. Yücel’le, İbrahim Tığ’ın yaptığın yaptığı söyleşi yer alıyor. İbrahim Tığ dergide ayrıca Devrek yöresinde yaşanan bir olay sonrasında yakılan “Hışır Kızı” isimli türküyü 76 yıl sonra günyüzüne çıkararak, ayrıntılarıyla okuyucuya sunuyor.
Şair-Yazar Ahmet Özer ‘de “Devrek’e, Bastona ve Rüştü’ye Dair” başlıklı yazısıyla dergiye katkı koyarken, Mevlüt Kaplan da “Nazım Hikmet ve Çocuk Edebiyatı” başlıklı yazısında, Nazım Hikmet’in eserlerindeki çocuk konusunu işliyor. Asım Öztürk ise “ Samim Kocagöz’le Yeniden yaşamak” isimli yazsısında, büyük usta Kocagöz’le ilgili anılarını anlatıyor. Mehmet Özçataloğlu’nun konu başlığı “Eleştirmen ve Eleştiri Üzerine…”, Bedri Karayağmurlar ise “Sanat Diyerek” başlıklı yazısında sanatın insanla var olduğunu ve sanatın toplumları geliştirdiğini anlatıyor. Can Ceylan ise “Şiir ve Toplum” adlı yazısında, şiire karşı toplumsal duyarlılığın yeterince gelişmediğine değiniyor. Adem Kara da, “Atatürk’ün Sanata ve Sanatçıya Bakışı” başlıklı yazısında, Atatürk'ün yeni Türkiye'yi geliştirmesinde egemen olan duygu ve düşünce, sanat düşüncesi gibi, evrensel etkili olduğunu, belirtiyor. Özgün E. Bulut’un yazı başlığı ise “Gözlerinizin Sabahını Yakalamak İstiyorum”, Dergiye; Döndü Açıkgöz “Yüreğimdeki Sokaklar”, Mehmet Önder “Dikizciler” öyküleriyle katkı koyuyor.
Derginin şairleri ise şöyle; Hidayet Karakuş, Nalan Çelik, Hasibe Ayten,Tan Doğan, Timuçin Özyürekli, Kirkor Yeteroğlu, İhsan Topçu, Atilla Er, Fatma Kılıç, ve Faruk Yamen.
Derginin sahipliğini ve Genel Yayın Yönetmenliğini İbrahim Tığ, Sorumlu Yazıişleri Müdürlüğünü de Celal Ş. Telci yapıyor.