Hakkari’de 1996 yılında terör örgütü ile girilen çatışmada yaşamını yitiren Piyade Er Engin Özcan’ın, Kdz.Ereğli’ye bağlı Hacıosmanlar Köyündeki mezarlığı Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanlığı tarafından yenilendi.

Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanı Tuğamiral Hasan Doğan beraberinde askeri erkan ile Hacıosmanlar Köyündeki şehit mezarlığında incelemede bulundu, dua etti,

Köy Muhtarı Mehmet Sakin, şehit mezarının bulunduğu alanın yeniden yapıldığını ve şehide yakışır bir görünüme kavuşturulduğunu belirterek, “Karadeniz Bölge ve Garnizon Komutanımız ve askerlerimize teşekkür ediyoruz” dedi.

Oğlunun Hakkari Oltuca bölgesinde 1996 yılının Ağustos ayında çıkan çatışmada şehit düştüğünü  belirten baba İsmail Özcan ise mezarlıkta Bölge Komutanlığı tarafından yeni düzenleme yapıldığını belirterek şunları söyledi:

“Mezar taşları eskimiş, çevre düzenlemesi yeterince iyi değildi. Bölge ve Garnizon Komutanlığımız bu işi üstlendi, mezar taşları değişti, çevresi kapatıldı ve şehidimize yakışır bir mezarlığa dönüştürüldü. Allah devletimizden, askerimiz ve polisimizden razı olsun. Devlete, askere ve polise dil uzatanlar bu dünyada çeksinler”

Tuğamiral Doğan, aileye bir kez daha başsağlığı temennisinde bulundu, şehit mezarı başında dua etti.

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)