Zonguldak Şehitler Aileleri Sosyal Dayanışma Derneği Başkanı Mustafa Yorulmaz, Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın şehit yakınlarına iş imkânı sağlamakla övündüğünü, ancak başvuru yapan 10 bin 878 kişiden sadece 3 bin 90’ına iş verildiğini açıkladı.
Başkan Yorulmaz, işe alımlarındaki en büyük yanlışlığın ise, Güneydoğu’da şehit olanın çocuğunun işe girememesi ve Güneydoğu’da gazi olanların ikinci bir işe girememesi olduğunu belirterek, şunları söyledi:
“Başbakan Recep Tayyip Erdoğan’ın her fırsatta, ‘Şehit yakınlarına iş imkânı sağlıyoruz’ diyerek övünmesine rağmen, kanun değişikliğinden bu yana başvuru yapan 10 bin 878 kişiden sadece 3 bin 90 kişi kamuda işe yerleştirildi. Şehidin kardeşlerine mi, çocuklarına mı iş imkânı verileceği aile içinde sıkıntı yaratınca, geçen yıl kanunda yapılan değişiklikle öncelikle eş, yoksa çocuklarından birisi, çocukları yoksa kardeşlerinden birisinin istihdam edilmesi hükmü yanında, şehit yakınlarına ikinci iş imkânı getirildi. 
Ancak ikinci iş imkânına ilişkin bu düzenleme çıkınca anlaşmazlık nedeniyle incelenen dosya sayısı birkaç yüzden 69’a düşebildi. Şehit yakınlarına iş imkânı sağlayan kanunun Temmuz 2012’de yürürlüğe girdiğini hatırlatan İçişleri Bakanı Muammer Güler, Valilikler ve Kaymakamlıklara toplam 10 bin 878 yeni iş başvurusu yapıldığını doğruladı. Güler, Valilik ve kaymakamlıklardaki komisyonlarda gerekli iş ve işlemleri tamamlanan başvuruların bakanlığa iletildiğini, 3 bin 46 dosyanın da incelemede olduğunu belirtti. Buradaki en büyük yanlışlık, Güneydoğu’da şehit olanın çocuğunun işe girememesi ve Güneydoğu’da gazi olanların ikinci bir işe girememesidir. 
Bu konuda Ankara’daki Federasyonumuzla birlikte Sayın Başbakanımıza, Aile Sosyal Politikalar Bakanı Fatma Şahin’e bu konuyu götüreceğiz. Sayın Başbakanımıza, Güneydoğu’da 33 askerin ölümünden sorumlu olan kişi gizli sanık haline geçiyor. Oysa bizim çocuklarımızı vuran gizli sanıkları nereden bulacağız? 
Bu konunun üzerine gidilmesi aynı zamanda tüm şehit aileleri olarak üzerinde olacağız.”