- Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde evlerinin ortasındaki arazide suyun birikmesi sonucu yaklaşık 5 metre derinliğe ulaşan gölet, mahalle sakinlerini endişelendiriyor

 

Zonguldak'ın Kilimli ilçesinde evlerinin ortasındaki arazide yağışlarla oluşan gölet, su baskı riski nedeniyle mahalle sakinlerini endişelendiriyor.

Çamlık Mahallesi'nde yağışlar ve kanalizasyon giderlerinin tıkanması sonucu fındıklıkta biriken ve derinliği yaklaşık 5 metreye ulaşan gölet, çevresindeki 15 ev ve arazideki 2 mezar için tehlike oluşturuyor.

Mahalle sakinlerinden Mehmet Koçal , AA muhabirine yaptığı açıklamada, her geçen gün su seviyesinin yükseldiğini, kar yağışının etkili olmaya başlamasıyla endişelerinin arttığını söyledi.

Yağmur nedeniyle geceleri korkudan uyuyamadıklarını anlatan Koçal, "Suyun evlere ulaşmasına 2-3 metre mesafe kalmasına karşın hiçbir önlem alınmıyor. Bir facia yaşanmadan belediye yetkililerinden önlem almasını istiyoruz. Şu an 15 ev tehdit altında. Ayrıca, çocuklar bu suya düşebilir. O zaman bunun bedelini kim ödeyecek? Arazideki iki mezarın kenarına kadar su geldi. Yağışlar devam ederse mezarlar su altında kalacak" diye konuştu.

Ali Birinci de 4-5 aydır sıkıntı yaşadıklarını, bölgenin ıslahı için yardım beklediklerini dile getirdi.

Su birikintisinin evlere çok yaklaştığına dikkati çeken Birinci, yetkililerin kalıcı çözümler üretemediğini, bundan dolayı sıkıntının sürdüğünü iddia etti.

 

(AA)