Karadeniz Ereğli Demir ve Çelik Fabrikalarının (ERDEMİR) çeşitli ünitelerinde çalışan işçiler, Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Başkanı Yusuf Ziya Odabaş'ı ziyaret etti.
Odabaş, yaptığı konuşmada, 4 bin 800  işçisini kapsayan 25. dönem toplu iş sözleşme görüşmelerine ilişkin taslağın işveren kanadı adına Metal Sanayicileri Sendikasına teslim edilmesinin ardından sürecin devam ettiğini ve ilk görüşmenin olumlu geçtiğini söyledi.
Türk Metal Sendikası’nın en büyük gücünün çalışan işçiler olduğunu anlatan Odabaş, birlik ve beraberlik içerisinde işçinin hak ve menfaatleri 

doğrultusunda hareket etmeye devam edeceklerini belirterek, “Bizim yakalamış olduğumuz birlik ve beraberliğimiz her geçen gün daha da iyi noktalara bizleri ulaştırmaktadır. Sözleşme sürecinin de bu birlik ve beraberlik ile olumlu sonuçlanacağına yürekten inanıyoruz. İşçilerimize sendikalarına verdikleri destekten ötürü teşekkürlerimi sunuyorum” dedi.

 

ODABAŞ’IN ZİYARETİ
Öte yandan Sendika Şube Başkanı Odabaş, 2. Soğuk Haddehane Müdürlüğü Tandem ve Galvanizleme hatları personelleri, 3-4 Sürekli Dökümler Mekanik Bakım ve İşletme Hatları Personelini işyerinde ziyaret etti. 
Odabaş, gösterilen ilgiye teşekkür etti ve bir süre işçilerin sorunlarını ile taleplerini dinledi, sendikanın çalışmalarına ilişkin ise bilgiler aktardı.