Özel İlkadımlar Özel Eğitim Kurumları Genel Müdürü İsmail Demirel ‘Rehabilitasyon ve Destek Eğitimi’ konusunda yaptıkları çalışmaları açıkladı. Ülkemizde bu tür eğitimlerin sayısı 1700 olan rehabilitasyon merkezlerinde verildiğine kaydeden Demirel, “Alanının uzmanı öğretmen , fizyoterapist, çocuk gelişim uzmanı ve psikologlardan oluşan kadroları ile Rehabilitasyon Merkezleri Özel işletmelerdir. Yaptıkları Destek Eğitimi  Bir öğrenci bir öğretmen olacak şekilde tek kişilik sınıflarda uygulanır” bilgisini verdi.

 

Demirel, bu tür kurumların geniş uzman ve öğretmen kadrosuna sahip olduğunu belirterek “alanlarında yetişmiş tecrübeli öğretmenler ve fizyoterapistler ile kurumlarımız engelli destek eğitiminde en iddialı kurumlardır” dedi.

 

2014 yılı sonunda veliler , öğrenciler ve personelin kaynaşma yemeğinin 29 Aralık 2014 Pazartesi günü saat 13. 00 da Sevgi Barış Dostluk Düğün Salonunda gerçekleştirileceğini, Sanatçı Neray Kesinbaşoğlu konseriyle eğlenceli bir gün geçirileceğini vurgulayan Demirel açıklamasına şöyle devam etti:

 

“Rehabilitasyon Merkezlerinde bu gün eğitim sistemi bir   ENGELLİ RAPORUNA sahip bireyin bu engel oranı %20 nin üzerinde ise, Rehberlik ve Araştırma Merkezi tarafından yapılan değerlendirme sonrası bireyin DESTEK EĞİTİME ihtiyacı vardır RAPORU sonrası , bu kişinin her hafta 2 saat ayda  8 saat BİREYSEL DESTEK EĞİTİMİNE alınması şeklinde sürdürülür. RAM tarafından gerek görülmesi halinde aynı BİREYE ayda 4 saat GRUP EĞİTİMİ de verilir.

EVDE BAKIM PARASI VE SAKATLIK AYLIĞI  ailenin daha rahat yaşamasını sağlayacak uygulamalardır. Ancak bu paraların devlete geri dönüşü yoktur. Oysa DESTEK EĞİTİMİNE ayrılan para engelli bireyin gelecek hayatında engeli en aza indiren ve topluma faydalı bireyler halinde yaşamasını sağlayan bir uygulamadır. Devletimiz  bu gün itibarı ile EVDE BAKIM PARASI ve ve SAKATLIK AYLIĞI ile milyarlarca lira destek sağlarken 250 bin çocuğun DESTEK EĞİTİMİ için aylık 100 milyon TL gibi bir bütçe ayırmaktadır.

Bu demektir ki 250 bin çocuk gelecek yıllarda daha iyi yaşayacak, ailesine ve topluma yük olmadan kendisine yetecek bireyler haline gelecektir.

Kdz.EREĞLİ İlçesinde 1000 kadar öğrenci 5 ayrı Rehabilitasyon Merkezinde Destek Eğitimi almaktadır. Bu beş kurumdan 2 tanesi İlkadımlar Limited Şirketi bünyesinde faaliyet gösteren ÖZEL DUYAN ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ VE ÖZEL İLKADIMLAR ÖZEL EĞİTİM VE REHABİLİTASYON MERKEZİ dir."