Zihinsel engelliler ve Alzheimer hastaları için Türkiye genelinde başlatılan "Sevgi İzi" projesi Kdz.Ereğli’ de de uygulanmaya başlandı.

Proje Sorumlusu Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şube Yöneticisi Ezgi Kocatürk, dernek şubesinde düzenlenen toplantıda yaptığı konuşmasında, kendini ifade edemeyen özel gereksinimli bireylerin kayboldukları zaman daha çabuk bulunabilmelerini sağlayan yöntemi Ereğli'de de geliştirmek istediklerini söyledi.

Kaybolduklarında bulunmalarını sağlayabilecek dövme yapılacak proje ile ilgili Kocatürk şu bilgileri verdi:
"Karadeniz Ereğli Özel Eğitim Rehabilitasyon Merkezi ile görüştük. Dövme yaptırmak isteyenleri tespit ediyoruz. Amacımız, basın aracılığı ile okullara kayıt olmayan bireylere ve evde bakım gören Alzheimer hastalarına ulaşmaktır. Şunu belirtmek isteriz dövme yaptıracak aileler bu olay için hiçbir ücret ödemeyecektir. Dövmeci arkadaşta harcayacağı emek için hiç bir ücret talep etmeyecektir"

‘Sevgi İzi’ projesine Cumhuriyet Kadınları Derneği Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Ereğli Şubesi ve Atatürkçü Düşünce Derneği Ereğli Şube Yöneticileri destek verdiklerini açıkladılar.
Projeden yararlanmak isteyenler, Ezgi Kocatürk (0535 547 82 22), Mehtap Kınay (0532 646 01 75), Gamze Engüzel (0535 063 19 46), Sema Aydın (0538 336 45 54) Mehmet (0506 051 7309) telefon numaralarından iletişim kurabilecekler.

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)