Çaycuma Belediyesi, İlçe Emniyet Müdürlüğü tarafından tutulan tutanakları değerlendirerek, kanun ve yönetmeliklere aykırı hareket eden işyerlerini mühürlüyor
Çaycuma İlçe Emniyet Müdürlüğü sorumluluk alanı içindeki umuma açık işyerlerine yapılan denetim ve kontrollerde tutulan tutanaklar, belediye tarafından değerlendirilerek, Belediye Zabıta Amirliği ekipleri tarafından mühürlendi.
İki işyerinin 2559 sayılı yasanın 8’inci maddesinin (a) fıkrası gereğince, iki işyerinin ise işyeri açma ve çalıştırma ruhsatı almadan faaliyette bulunduğu için mühürlenerek, faaliyetine son verildi.
Umuma açık yerlerin güvenlik güçleri tarafından sıkı bir denetime tutulduklarını belirten Belediye Başkanı Mithat Gülşen, “Burada canla-başla çalışan güvenlik güçlerimize Çaycuma halkı adına teşekkür ediyorum. Biz cezadan, mühürlemeden yana değiliz. Ancak işletmecilerimiz yasa ve yönetmelikleri uygun hareket etmek zorundadır. Yasa ve yönetmeliklere uygun hareket etmeyen işyeri sahiplerine 2559 sayılı yasanın 6’ncı maddesi hükümlerine göre para cezası, 8’inci madde hükümlerine göre, Kaymakamlık makamının tespit ettiği gün kadar geçici olarak kapatma cezası veriyoruz. Belediyemiz Zabıta Amirliği ekipleri, İlçe Emniyet Müdürlüğü’nden gelen tutanakları değerlendirip, gerekli işlemi yasa çerçevesinde yerine getiriyor. İlçemizde huzurun tesisi için yapılan denetimler aralıksız sürecek” dedi.