Kdz. Ereğli’de kurulan Sanat Elçileri Derneği’nin 8 Mart Dünya Emekçi Kadınlar Günü kapsamında düzenlediği etkinliklerden biri de Ünlü Sanatçı Renan Bilek’in tek kişilik oyunu “Aramızda Kalsın”.

Sahnelendiği her il ve ilçede büyük ilgi gören “Aramızda Kalsın”ın konusu, evine gelen konukları kırk yıllık dostları gibi karşılayan ve şarkılar söyleyerek de daha renkli hale getiren Renan Bilek, oyun boyunca izleyenleri kahkahaya boğuyor. 1,5 saat süren iki perdelik oyun 8 Mart günü Erdemir Kültür Sitesi’nde saat 17,30’da sahnelenecek. Aynı gün akşam Fenerbahçe-Galatasaray derbisini de dikkate alarak erken saate alınan Aramızda Kalsın oyununu izlemek isteyenlerin, Yalı Caddesi’ndeki Ceviz Kafe ile 0520 411 46 00 nolu telefonu arayarak biletlerini alabilecekleri öğrenildi.

 

RENAN BİLEK KİMDİR?

1968İstanbul doğumlu, Türk müzisyen, tiyatro oyuncusu

Galatasaray Lisesi mezunudur. Ortaoyuncular'da ve çeşitli filmlerde rol aldı. Bir dönem İzmir'de yaşadı; 2005'te İstanbul'a döndü. Öyle Bir Geçer Zaman kidizisinde Soner'in yardımcısı Süleyman rolündedir.

Lise yıllarında Leke adlı bir müzik grubuna üyeydi. Grubun dağılmasından sonra, 1998 yılında yine Leke adında bir albüm yaptı.

Yurtsever Cephe'nin mitinglerinde ve Küba Dostluk Derneği'nin düzenlediği dostluk konserinde yaptığı gösterilerde müziğin ötesinde bir meddahlık örneği vermiştir.

Renan Bilek dizi çalışmasının yanı sıra "Aramızda Kalsın" adlı tek kişilik gösterisini sergilemektedir.

1 Ekim 2012'de yayın hayatına başlayan günlük gazete soL'un çarşamba günleri yayınlanan soL Kültür ekinde "Leke" isimli köşesinde düzenli olarak yazıları yayınlanmaktadır.

Kaynak: http://tr.wikipedia.org/wiki/Renan_Bilek