Alaplı Belediyesi Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’ni  yenileme çalışmalarını sürdürüyor.

Belediye Başkanı Nuri Tekin, Kefkenaltı mevkiinde bulunan Sokak Hayvanları Tedavi ve Rehabilitasyon Merkezi’nin kısırlaştırma operasyonu odası, tedavi odası, veteriner odası , araç gereç odası ve tedavi barınaklarından oluşan mevcut tesisine, üstü kapalı köpek kulübesi tesisi .yaptıklarını bildirdi. Yeni yapılan tesisle, ameliyatın ardından tedavi süreci için köpek kulubesine alınan sokak köpeklerinin kar, yağmur gibi olumsuz hava şartlarından korunmasını amaçladıklarını belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Mevcut Sokak Hayvanları Rehabilitasyon Merkezi’nin yanına yaptığımız ve içinde köpek kulübelerinin bulunduğu tesiste, kısırlaştırma veya yaralanma nedeniyle ameliyat edilen sokak köpeklerinin iyileşinceye kadar bakımları yapılacak“ dedi.

Çalışmaların hayvan hakları derneklerinin görüşleri alınarak yapıldığını belirten Belediye Başkanı Nuri Tekin, “Modern bir tesis yapmaya çalışıyoruz. “ dedi.

Alaplı Belediye Başkanı Nuri Tekin, başıboş sokak köpeklerinin zaman zaman vatandaşları rahatsız edici sayıya ulaştığının farkında olduklarını da belirterek, “ Vatandaşlarımız haklı olarak sokak köpeklerine çözüm blunmasını istiyor. Hayvan Hakları Koruma Kanunu, sokak hayvanlarını kısırlaştırdıktan ve aşıları yapıldıktan sonra sağlıklı bir şekilde tekrar doğal ortamına bırakılmasını öngörüyor. Biz, bu Kanun doğrultusunda gerekli çalışmaları yapıyoruz. Sokak hayvanları rahatsız edici sayıya ulaştığında da, bir kısmını çevre yerleşim birimlerindeki daha önceden kurulmuş barınaklara teslim ediyoruz. Fakat, kısa bir süre sonra tekrar sayıları artıyor. Neredeyse tüm kentlerin sorunu olan bu sorunu çözmek için çalışmalarımızı sürdürüyoruz. “ dedi.