Atatürkçü Düşünce Derneği Kdz.Ereğli Şubesi, Cumhuriyet Kadınları Derneği Kdz.Ereğli Şubesi, Çağdaş Yaşamı Destekleme Derneği Kdz.Ereğli Şubesi, Kdz.Ereğli Lisesi Mezunlar Derneği ve Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği tarafından  düzenlenen “Cumhuriyet Gecesi”nin coşkusu devam ediyor.

 

Etkinlik ile ilgili olarak yapılan yazılı açıklamada, şu görüşler ifade edildi:

 

Geçtiğimiz Mayıs ayından bir araya gelerek organizasyon üzerinde çalışan dernekler, 25 Eylül tarihinde bir basın açıklaması yaparak etkinlik hakkında bir basın açıklaması yapmıştı. Sivil toplum kuruluşu temsilcileri, 29 Ekim günü ve akşamı gerçekleştirilebilecek etkinlikler nedeniyle 28 Ekim tarihini özellikle seçtiklerini belirterek tüm sivil toplum kuruluşlarını ve Ereğli halkına davette bulunmuştu.

 

28 Ekim akşamı Mavi Organizasyonda gerçekleşen etkinlik sırasında dernek başkanlarının konukları ile yakından ilgilendiği gözlenirken, salon düzeni, masalarda yer alan Türk Bayrakları ve konuklara gecenin anısına dağıtılan Atatürk fotoğraflarından oluşan takvimler beğeni topladı. Etkinliğin hemen başında barkovizyonda Atatürk fotoğraflarının eşliğinde TED Kdz.Ereğli Koleji öğretmenlerinden Nihan Çöklü, Berna Teker ve Sanem Emekçi’nin keman, gitar ve yan flüt eşliğinde gerçekleştirdikleri eserler büyük alkış aldı.

 

Açılış konuşması sırasında etkinliği ortaklaşa gerçekleştiren dernek başkanları sahneye davet edilirken, açılış konuşmasını ADD Kdz. Ereğli Şubesi Başkanı Sn. Özlem KÖLEMENOĞLU yaptı. Katkılarından dolayı konuklara ve dernek yönetimlerine teşekkür eden Kölemenoğlu; “ Günümüzde karanlık emellerini gerçekleştirmek uğruna Atatürk’e , Cumhuriyet Devrim ve kazanımlarına fütursuzca saldıranlar geçmişte de vardı ancak başaramadılar, başaramayacaklar. Bizler, Cumhuriyet korudukça Atatürk Devrimlerine sahip çıktıkça Cumhuriyetimizin nice yıldönümleri huzur ve mutluluk içinde kutlanacaktır. Türk İnsanı bu günlere nasıl geldiğini unutmayacak ve şanlı geçmişini koruyarak aydınlık geleceğine sımsıkı sarılmaya devam edecektir. Türkiye Cumhuriyeti, önünde uzanan aydınlık yolda, emin adımlarla ilerlemeye devam edecek, benimsediği evrensel ilkeleri muhafaza ederek, uygar dünyanın onurlu bir üyesi olmak için verdiği kararlı mücadeleyi sürdürecektir. Herkesin Cumhuriyet Bayramını en içten dileklerimizle kutluyor; Cumhuriyetimizin kurucusu büyük Atatürk, aziz şehitlerimiz ve gazilerimizin manevi huzurunda saygıyla eğilirken, hepinize saygılar sunuyorum.”

 

Konuşmanın ardından Cumhuriyetin ilanın öncesinden, Atatürk’ün konuşmalarından özel görüntülerinin yer aldığı videonun son kısmında, temsili olarak Bursa’da çekilen video görüntüleri ile Atatürk’ün yaptığı vals ve zeybek oyununun yer aldığı SON DANS isimli bir video gösterimi yapıldı.  Video sonrasında bir anda sahneyi Kdz.Ereğli Belediyesi Halk Oyunları Ekibi alarak muhteşem bir zeybek gösterisi gerçekleştirirken, konukların sık sık alkışlarıyla destek verdiği gözlendi. Gösterinin ardından tango şarkıları ile konuklara dansa kalkarak renkli görüntüler oluştururken, programa Atatürkün Sevdiği Şarkılarla devam edildi.

 

Etkinlik kapsamında gecenin anısında konuklara çekiliş ile bir çok hediye dağıtılırken, Kdz.Ereğli Lisesi mezunu Sevil TEKİNin yaptığı Atatürk portesi ile Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneğinin katkısı ile Tahir Seramik firması tarafından özel olarak hazırlanan Atatürk Mask çalışması gecenin ilgi odağı oldu.

 

Daha sonra 29 Ekim’de doğum günleri olan Sn. Özlem Kölemenoğlu ve Sn. Tunay Dikmen’e çiçekleri takdim edilirken, geceye katılan ve evlilik yıldönümleri olan bir çift ayrıca tebrik edildi. Geceye özel 91.Yıl Pastası öğrenciler tarafından 10. Yıl marşı eşliğinde kesilirken gecenin devamında hep bir ağızdan Gençlik Marşı, İzmir Marşı gibi birçok marş Türk Bayraklarıyla birlikte büyük bir coşku ile okundu.

 

Kapanış konuşmasını yapan Kdz.Ereğli Anadolu Lisesi Mezunlar Derneği Başkanı Aykut ATEŞ, geceye katılan çok sayıda konuğa teşekkür ederken, bu etkinliğin bir çok sivil toplum kuruluşu tarafından sahiplenmesinin mutluluk verici olduğunu belirtti ve 10.Yıl Marşı okunurken dernek temsilcilerini hep birlikte okumaya sahneye davet etti.