Bülent Ecevit Üniversitesi (BEÜ) Rektörü Prof. Dr. Mahmut Özer, Dünya Çevre Günü dolayısıyla yayımladığı mesajda, tüm canlıların farklı çevre problemleriyle yüzleştiğinini ve bu küresel soruna ortak çözüm arayışı içerisine girildiğini belirtti.

BEÜ'nün Türkiye üniversiteleri arasında en çevreci üniversite seçilmiş olmanın sorumluluğuyla hareket ettiğini ifade eden Özer, şunları kaydetti:

"Üniversitemiz sürdürülebilir çevre politikası kapsamında doğal kaynakların tüketiminde tasarruf edilmesi, atıkların azaltılması, geri dönüşümü, arıtma konularında yapısal değişiklikleri gerçekleştirmiştir. Gelecek nesillere ihtiyaç duyacakları bozulmamış ekosistem bütünlüğünü bırakabilme bilincine sahip bireyleri topluma kazandıran düşüncesiyle ön lisans, lisans ve lisansüstü düzeyde tüm bölüm ve programlarımızda sürdürülebilir çevre dersleri açılmıştır. Birleşmiş Milletler'in insanoğlu için ortak hedefleri olan sağlıklı bireyler, nitelikli eğitim, temiz su-hijyen ve sıhhi koşullar, erişilebilir ve temiz enerji, sorumlu tüketim ve üretim, sucul ve karasal yaşam alanları konularında sürdürülen akademik çalışmaların yanı sıra topluma karşı sorumluluğumuzun bilincinde olarak faaliyetlerimizi sürdürüyoruz."