Karadeniz Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği, Osmaniye’de çadırda kalan Suriyeli çocuklar için yardım kampanyası düzenledi.

 

Ereğli Fiziksel Engelliler Derneği Başkanı İsmail Şentürk, Osmaniye’de çadırda yaşam mücadelesi veren Suriyeli çocukların haberini görmesinin ardından Ereğli ilçe genelinde giyim ve kuru gıda kampanyası başlatma kararı aldıklarını söyledi.

 

HABERDEN ETKİLENDİ

Abdi İpekçi Sergi Salonunda başlayan ve 2 Şubat tarihinde sona erecek kampanya ile ilgili olarak Dernek Başkanı Şentürk şu ifadelere yer verdi:  “Osmaniye’deki çadır kentte çok zor durumda yaşayan savaştan kaçan mülteci çocuklar konu edilen haberi okuduk ve bu çocukların içinde engelli olanlar da vardı. Bu konuda belli duyarlılıklar olsa da halen gereken bir toplumsal ilginin oluşmadığı kanısına vardım. Bu sebeple dernek olarak Ereğli’de hem bu ilgiyi yoğunlaştırmak hem de oradaki çocuklarımızın acil ihtiyaçlarını çözmeye dönük bir adımın sahibi olmak istedik.

 

2 ŞUBAT SON GÜN

Şunu çok iyi bilmeliyiz ki mültecilik bir tercih değil, savaş, yıkım ve ölümden kaçışın sonucunda gerçekleşen bir zorunluluktur. Bu zorunluluk içinde topraklarımızda misafir ettiğimiz insanlara, çocuklarımıza karşı sorumluluğumuzu yerine getirmek amacıyla kampanyamızı başlatmış bulunuyoruz. Vatandaşlarımızdan 2 Şubat tarihine kadar ellerindeki her türlü çocuk giysisi ve kuru gıdayı kamptaki çocuklara ulaştırılmak üzere Abdi İpekçi Sergi Salonu’ndaki yetkililerimize teslim etmelerini bekliyoruz”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)