Kış lastiği takma zorunluluğu, 1 Aralık Pazartesi günü başlayacak olması nedeniyle kış lastiği taktırmak isteyen sürücülerin talepleri, Alaplı İlçesindeki lastik değişim servislerinin yüzünü güldürdü.
Lastik değişim yeri sahibi Şevket Yılmaz, yaptığı açıklamada, 8 Kasım 2012 tarihli Resmi Gazete'de yayımlanarak yürürlüğe giren Araçların Yüklenmesine İlişkin Ölçü ve Usuller İle Tartı ve Boyut Ölçüm Toleransları Hakkında Yönetmeliğe göre ticari araçlara 1 Aralık-1 Nisan tarihlerinde kış lastiği takma zorunluluğu getirildiğini söyledi.
Otomobil sürücülerinin cezalı duruma düşmemek için lastiklerini kış lastikleriyle değiştirmek için sıraya girdiğini ifade eden Yılmaz,  “1 Aralık tarihi öncesi işlerimizdeki yoğunluk artmaya başladı. Sabahın erken saatlerinde lastik değiştirmek için gelen araçlar oluyor. Bilinçli müşterilerimiz Kasım ayı itibariyle lastiklerini değiştirdi. Özellikle 1 Aralık tarihine birkaç gün kala yoğunluğun daha da artacağını düşünüyorum. Günde 10-20 aracın lastiklerini değiştiriyoruz. Araç lastiği değişimi 40 liran başlıyor. ” dedi.
Genelge gereği lastik lastiklerini değiştiren, Recep Öztürk de, Araçların 1 Aralık itibariyle kış lastiği takma genelgesi çok yerinde ve uygun bir karar olduğunu belirterek, “  Böyle bir genelgenin çıkmasından dolayı sürücülerin memnun olduğunu düşünüyorum. Öncelikle insanlar ceza yememek için değiştiriyor ancak en önemlisi can güvenliği" diye konuştu. (Haber Cem Sürmeneli)