Türkiye İstatistik Kurumu (TÜİK) Zonguldak Bölge Müdürü Şeref Demirtaş, “Süt ve Süt Ürünleri Üretimi/Ağustos 2013” sonuçlarını açıkladı. Bölge Müdürü Demirtaş, ticari süt işletmelerince Ağustos ayında 628 bin 928 ton inek sütü toplandığını, toplanan inek sütü miktarının bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 1,9 azaldığını söyledi.
Demirtaş, yaptığı yazılı açıklamada, “Ağustos ayında ticari süt işletmeleri tarafından içme sütü üretimi 96 bin 647 ton olarak gerçekleşti ve bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 0,5 artış gösterdi. İnek peyniri üretimi 44 bin 833 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,9 arttı. Koyun, keçi, manda ve karışık sütlerden elde edilen peynir çeşitleri ise 2 bin 198 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 15,2 azaldı. Yoğurt üretimi 95 bin 50 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 4,6 artış gösterdi. Ayran üretimi ise, 51 bin 830 ton ile bir önceki yılın aynı ayına göre yüzde 21,8 arttı. 
Ayrıca kaymak üretimi 2 bin 643 ton, koyulaştırılmış (konsantre) süt üretimi 320 ton, tam yağlı, yarım yağlı süt tozu ve kaymak tozu üretimi 2 bin 810 ton, yağsız süt tozu üretimi 2 bin 912 ton, tereyağı üretimi ise, 3 bin 38 ton olarak gerçekleşti” dedi.