Kdz.Ereğli Eğitimsen Temsilciliği  Yönetim Kurulu Üyesi Mine Balcı Vatan “Özgecan Cinayetini Şiddetle kınıyoruz” dedi.

Vatan,  “İki gün önce basına yansıyan, üç gündür kayıp olan 20 yaşındaki Mersin Çağ Üniversitesi öğrencisi Özgecanın yakılmış cesedinin bulunduğu haberi ülkemizde kadına yönelik şiddetin boyutlarını gözler önüne sermektedir” sözleriyle başlayan yazılı açıklamasında şöyle dedi:

“Özgecan cinayeti bu ülkede ne ilk olduğu gibi,ne de son olacaktır.Çünkü işlenen kadın cinayetlerini AKP iktidarının kadına bakış açısından ve kadına yönelik politikalarından bağımsız düşünmek doğru değildir.Kadın haklarını savunduğunu ve kadına önem verdiğini belirten iktidar, aslında kadın sömürüsünü yaşamın her alanında meşrulaştırmaya çalışarak,kadına beş çocuk doğuran analık rolünü uygun görmektedir.

Adalet Bakanlığı verilerine göre cinsel saldırı suçundan açılan davaların yarısında sanıklar beraat etmektedir. Geçen sene öldürülen kadın sayısı Emniyet verilerine göre 133 olmasına rağmen gazete haberlerine göre 241`dir. Türkiye`de kadın cinayetleri sistemli şekilde sürmekte, hükümetin kadın düşmanı politikaları ile tecavüz ve cinayet sarmalında kadınlar katledilmektedir. Açılan davalarda tahrik indirimleri ve iyi hal indirimleri uygulanmaktadır. Katiller ve tecavüzcüler elini kolunu sallayarak rahatça sokaklarda dolaşırken kadınların kıyafetlerinden çocuk sayısına kadar her şeyi tartışılırken kadın katliamları hükümetin gündemi olmamaktadır.

Eğitim Sen'li kadınlar olarak 20 yaşında genç bir kadın olan Özgecan`ı vahşice katleden canilerden ve bu katliamları seyreden sistemden sorulacak hesabımız var. Yeni Özgecan'ların katledilmemesi için herkesi mücadele etmeye çağırıyoruz.Özgecan'ın Ailesine, yakınlarına ve arkadaşlarına başsağlığı diliyoruz.

Kadın  cinayetlerini ve kadına yönelik her türlü  şiddeti kınamak için 16 şubat 2015 pazartesi günü saat 16:30 da İş Bankası önünde toplanarak anıta yürüme eylemi gerçekleştirecek olan öğrencilerimizi Eğitim Sen olarak desteklediğimizi kamuoyu aracılığı ile duyurmak istiyoruz.Ve tüm halkımızı her türlü kadın şiddetine karşı eyleme destek vermeye çağırıyoruz.”