Zonguldak Çarşı Polis Merkezi Amirliği tefecilik suçlaması ile idari işlem gerçekleştirdi. T.M. isimli şahıs Çarşı Polis Merkezi Amirliğine müracaat ederek, M.A. isimli şahsın tefecilik yaptığını iddia etti ve kendisine imzalatılan senedi vermediği gerekçesi ile şikayetçi oldu.

Valilik Vukuat Bülteninde yer alan olayda acı bir gerçek de ortaya çıktı, 1998 yılında 50 milyon TL tefeciden borç alan T.M.’nin bu paraya karşılık 11 milyar 500 bin TL para ödediği belirtildi. Vukuat bülteninde yer alan olay şu şekilde:

M.A. isimli şahsın yapılan üst aramasında 2 adet 3.000 TL değerinde senet olduğu görülürken, senetlerden 1 tanesini tarih kısmı boş olduğu görülmesi üzerine bilgi veren şahıs 1998 yılında şüpheli şahıstan 50.000.000 TL borç para aldığını, karşılığında açık senet imzaladığını, bu senet karşılığında 11.500.000.000 TL para ödediğini, 2009 yılında eski iş arkadaşı olan E.K. isimli şahsın da şüpheli şahıstan 4.500 TL para aldığını karşılığında 8.500 TL para ödediğini bildiğini, 2011 yılında ise akrabası olan E.Ş. isimli şahsın da kendisine gelerek şüpheli şahıstan araba aldığını ve bunun karşılığında ise boş senede imza attığını söylemiş, şüpheli şahsın tefeci olduğunu söylemesi üzerine aracı E.Ş. isimli şahıs ile birlikte şüpheli şahsa aracı geri iade ettiklerini, cayma bedeli olarak şüpheli şahsın 500 TL para istediğini, E.Ş. isimli şahsın bu parayı ödemesine rağmen senedin yanında olmadığını söyleyerek vermediğini beyan etmiş, şüpheli yakalanarak olayla ilgili tahkikata başlanmıştır.