Basın İlan Kurumu Mersin Şube Müdürü Umut Çor’u tehdit eden gazete patronu 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.
Basın İlan Kurumu (BİK)’nun Mersin’de yaptığı gazete denetimleriyle ilgili “Siz bu denetlemeye devam ederseniz burası Sakarya’ya döner” diyerek tehdit ettiği bildirilen yerel gazete sahibi 10 ay hapis cezasına çarptırıldı.

 

‘BURASI SAKARYA’YA DÖNER”
Mahkeme tutanaklarına göre Mersin’de meydana gelen olay şöyle gelişti: BİK Mersin Şube Müdürü Umut Çor, gazete denetimlerinin ardından BİK Kontrol Kurulu ekibiyle birlikte bir fotoğraf sergisini gezmek üzere Forum Alışveriş Merkezi’ne gitti. Sergiye gelen yerel gazete sahibi Selahaddin A., BİK Mersin Şube Müdürü Umut Çor’la yapılan denetimlerle ilgili konuşmaya başladı. Denetimlerde gazetesinde çeşitli eksiklikler çıkan ancak gidermesi için süre verilen Selahaddin A., “Siz bu denetlemeye devam ederseniz burası Sakarya’ya döner” dedi.

 

“ÖLDÜRÜLEN KİŞİ 
ÇOCUKLUK ARKADAŞIM”

Selahaddin A.’nın sözlerini duyan BİK Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü’nden Murat Arslanoğlu, Sakarya’da gazete denetimleri sırasında öldürülen kişilerden birinin (Devrim Ersen Özergin) çocukluk arkadaşı olduğunu belirterek nasıl böyle bir ifade kullanabildiğini anlatmaya çalıştı.

 

‘SANIĞIN AYNI SUÇU İŞLEMEYE 
YÖNELİK KİŞİLİĞİ VE EĞİLİMİ’

BİK Mersin Şube Müdürü Umut Çor’un şikayeti üzerine olay yargıya intikal etti. Mersin 4. Sulh Ceza Mahkemesi’nde yapılan yargılamada sanık Selahaddin A. 10 ay hapis cezasına çarptırıldı. Mahkeme 18.09.2013 tarihli kararında sanığın cezasının paraya ya da diğer bir tedbire çevrilmesine yer olmadığına karar verdi. Mahkeme kararında ‘sanığın aynı suçu işlemeye yönelik kişiliği ve eğilimi, suça yönelik kastının yoğunluğu, suçun işleniş şekli, sabıkasından anlaşılan geçmişteki hali, kasıtlı suçtan mahkumiyetinin bulunmasına dikkat çekilerek bir daha suç işlemeyeceğine ilişkin olumlu kanaat oluşmadığı vurgulandı.

 

SAKARYA OLAYI
Sakarya’daki Anadolu gazetesi sahibi Adnan Uyumaz’ın, 26 Eylül 2012 tarihinde gazete denetimleri için Sakarya’ya giden Basın İlan Kurumu (BİK) Kontrol Kurulu üyelerine düzenlediği silahlı saldırı sonucunda BİK Sakarya Şube Müdürü Recep Bolat ile Kontrol Hizmetleri Müdürlüğü Şef Yardımcısı Devrim Ersen Özergin şehit olmuş, Kontrol Kurulu Üyesi Mustafa Süke de ağır yaralanmıştı.  İki kez ağırlaştırılmış müebbet ve 20 yıla kadar hapis istemiyle dava açılan Uyumaz’ın yargılaması sürüyor. Haber ve Fotoğraflar: 
BİK Mersin Şube Müdürlüğü