Bu telefonu not ediniz, 0 212 901 07 91… Bu telefondan aranabilirsiniz. Arandığınızda öncelikle size adınız ile hitap edip  oturduğunuz evin ikamet adreslerini de açıklayarak inandırıcılığın ilk adımını geçebilirler. Sonrasında ise sizin check up  yaptırmak için imzaladığınız sigorta poliçesinin  ücretlerini ödemediğinizden dolayı, icra takibi başlatıldığını da bildirebilirler. Bu sesi büyük kararlılıkla ifade eden bayanın arka fonunda büyük bir kalabalığın sesi gelerek, çok büyük bir kurumdan arandığınıza inanmanızı sağlamaya çalışabilirler.

Aman dikkat!

Böyle bir belge imzalamadınız bu nedenle öncelikle içinizi ferah tutun. Ve arayana açıkça yalan söylediğini ve bir daha aramaması gerektiğini, bu olayın bir dolandırıcılık olduğunu da anlatın.

Sizi derhal tehdide başlayacaklar. Kredi kartınızdan parayı çekeceklerini ilan edip meydan okuyabilirler.

Kanmayın!

Aranan telefon numarasını savcılığa bildireceğinizi de belirterek telefonu kapatın.

Biliniz ki, ısrarından vazgeçmeyerek çeşitli zamanlarda sizi rahatsız edecekler.

Ürkmeyin!

Telefonun edildiği numarayı, saati ve olayı bir yazıya dökerek Cumhuriyet Savcılığına şikayet edin.

Bu bir dolandırıcılıktır.

 Dolandırmayı çok yönlü uygulamalarla gerçekleştirmek isteyenlerde metot çok.  Size hiç bilmediğiniz yerden bir icra takibi geldiği zaman da, “ben buradan bir şey almadım” diye SAKIN OLA Kİ yırtıp atmayın. Hemen o icra dairesine (bir hafta içinde) başvurarak yazılı biçimde “benim böyle bir borcum yoktur” diyerek itirazda bulunun. İtiraz etmez iseniz borç kesinleşir ve adını sanını bilmediğiniz sahte alacaklı sizinle ilgili icra takibi başlatır ve evinizdeki yatağı altınızdan alır.

Unutmayın ve dikkatli olun!

Dolandırıcılara inanmak ocak söndürür…