*Telefon aracılığı ile vatandaşların çok yönlü tuzaklara çekilerek kandırılarak dolandırıldığını ifade eden Tükoder Kdz. Ereğli Şube Başkanı İsmail Demirel, “telefonlu soygun”a karşı dikkatli olunmasını istedi. 
“DİKKAT ! Son günlerin  modası BOONUSS Kazığı . Telefonunuza bir mesaj geliyor, 200 TL BOONUSS kazandınız. Kartınıza yükleyip kullanabilmek için aşağıdaki numarayı  hemen arayınız” mesajına asla inanılmamasını isteyen İsmail Demirel vatandaşları şu sözlerle uyardı:

 

BONUS YALANLARI
“ Eğer bu yala inanırda verilen numarayı ararsanız , kazandığınız para miktarı  1000 TL çıkıyor ve sizin bu parayı kullanmanız için değişik ürünler teklif ediliyor. Cep telefonu, mutfak malzemesi,  parfüm , bilgisayar , beyaz  eşya gibi ürünler yarı fiyatına denilerek size kazandığınız BOONUSS larda kullanılarak ¼ fiyatına avantaj diye sunuluyor ve bir anda Kredi Kartınızdan  1000 TL  çekili veriliyor. Karşılığında da piyasa değeri 250 TL etmeyen ürünler Faturası ile gönderiliyor.
Şimdi BOONUSS kazandım diye sevinirken 1000 TL borçlanıyorsunuz . Sözde 2000 TL lik ürün aldım sanıyorsunuz ama sahte ürünler le kandırıldığınızı anladığınızda iş işten geçiyor.

 

DOLANDIRICILIK 
YÖNTEMLERİ DEĞİŞTİ 

Vatandaşlarımızın, Telefon Mesajlarına , Radya Reklamlarına , TV lerde sunulan UCUZ ürünlere , gazete ve dergilerdeki ÇİN MALI ürünlere , İNTERNET Reklamlarına itibar etmemelerini;
SÖZLEŞME YAPMADAN , ÜRÜNÜ GÖRMEDEN PARA ÖDEMEMESİNİ , SAHTEKARLARIN  her gün bir yenisini geliştirdiği DOLANDIRICI yöntemlerine kanmamalarını bekliyoruz. Sizin istediğiniz her türlü ürün İlçemizde satılmaktadır. Eğer bir ihtiyacınız varsa görerek ürün alınız. Adresi açık olmayan 

firmalardan alışveriş yapmayınız. Uzaktan yaptığınız tüm alışverişlerde (Radyo,TV,Gazete,İnternet,) 7 gün içinde aldığınız ürünü hiçbir mazeret göstermeden satıcya iade etme hakkınız vardır. Satıcının bu hakkınızı kullandırması ve 15 gün içinde paranızı iade etmesi kanun gereği zorunludur. Tabi bu haklarınızı kullanabilmek için faturanızın olması gerekir. 
Piyasada gerçeği 2000 TL ye satılan ürünlerin değişik yarışmalarda ödül kazandınız diyerek 500 TL ye satılması da bir SAHTEKARLIK örneğidir. Lütfen itibar etmeyiniz. İlk arayan 30 kişiye  ¼ fiyatına diyerek yapılan reklamlar da sizi aldatmaya dönüktür. Artık bu yalanlarla birilerini zengin etmeyiniz.

 

DOSYA MASRAFLARINI GERİ ALABİLİRSİNİZ

TÜKETİCİLERİN banka kredilerinde DOSYA MASRAFI olarak ödedikleri bedelleri de sözleşmelerinde açık hüküm yoksa geri alabildiklerini, kart aidatı gibi haksız alınan paralarının iade edildiğini, İŞLEM ÜCERTİ nin ise YARGITAY kararı gereği  iade imkanının olmadığını belirtmek istiyorum.
Her türlü müracaatlarını Kaymakamlıkta ki TSHH ( Tüketici sorunları Hakem Heyeti) ne yapılması gerekmektedir. TÜKODER olarak vatandaşlarımıza ücretsiz danışmanlık hizmeti veriyoruz. Bizim adımızı kullanarak yada başka danışmanlık firması adına size dosya göndereceğiz diye yapılan TELEFON aramalarında bir tür SOYGUN olduğunu belirtmek istiyorum. Derneğimiz hiçbir danışmanlıktan para almamıştır. Bundan sonrada almayacaktır. Vatandaşlarımızı ÖRGÜTLÜ olamaya davet ediyorum. Lütfen derneğimize üye olunuz.

 

ELEKTRİK, SU VE DOĞALGAZ 
KESİLMEMELİDİR 

Son yıllarda hızla gelişen bir TÜKETİCİ BİLİNCİ var. İnsanlar hakkını aramaya başladı. Bu çok güzel . Ancak 200 TL dosya masrafı , 40 TL karat parası ,15 TL KKB, için kıyameti koparan TÜKETİCİLER , Dünyanın en pahalı AKARYAKITINI kullanıyor,  EN PAHALI Doğal Gazını tüketiyor, EN PAHALI Elektiriği ile aydınlanıyor.Bu ürünlere bir yıl içinde %50 oranlarında ZAM YAPILIRKEN sessiz kalıyor.  Esas mücade etmemiz gereken YAŞAMSAL ZORUNLULUK OLARAK kullandığımız bu ürünlerin TÜRKİYE ‘ deki enflasyon oranından çok fazla ZAM oranlarına karşı olmalıdır.Bunu başarmanın yolu da ÖRGÜTLÜ TÜKETİCİDEN geçmektedir.
Derneğimiz ; EREĞLİ de sebebi ne olursa olsun ELEKTRİK ; SU ve DOĞAL GAZ ‘ faturasını ödenmediği için KESİLMESİNE KARŞIDIR. Bu üç konu kişinin YAŞAMSAL hakkıdır. Her türlü haciz, el koyma , yada hapis cezaları ile BORCUN ÖDENMESİNİ sağlamak alacaklı kurumun HAKKIDIR. Ancak borcu nedeniyle ,ELEKTRİK , SU ve DOĞAL GAZIN kesilmesi borçluyu değil  TÜM AİLE FERTLERİNİ cezalandırmaktır. UYGAR toplumlarda  babanın cezasını çocuklar çekmez. Evin reisi parayı başka yerde kullandı diye siz eşini ve çocuğunu cezalandıramazsınız. 
Gelin TÜKODER olarak  birlikte  mücadele edelim.