Türkiye Erozyanla Mücadele, Ağaçlandırma ve Doğal Varlıkları Koruma (TEMA) Vakfı Zonguldak Şubesi üyeleri, 22 Mart Dünya Su Günü dolayısıyla su farkındalık zinciri oluşturdu.

TEMA gönüllüleri, kent merkezinden geçen Acılık deresi kenarında toplanarak, "Su yoksa hayat da yok", "Sağlıklı bir dünya için temiz su", "Su Gıdadır", "Su saftır, temizdir, onu insan kirletir" ve "Temiz aksın Zonguldak'ın deresi" pankartları taşıdı. 

TEMA İl Temsilcisi Berran Aydan, etkinlikte yaptığı konuşmada, iklim değişikliği nedeniyle Türkiye'yi kuraklıklar ve su kıtlığının beklediğini öne sürdü. 

Türkiye'de tarım, gıda, hayvancılık alanlarında su kıtlığı riskinin arttığını iddia eden Aydan, "Bu alanda iklim değişikliği etkilerine uyum çalışmalarının acil bir şekilde önceliklendirilmesi gerekiyor. Dünyadaki temiz suyun yüzde 75'i ormanların beslediği havzalardan geliyor. Ormanlar insan sağlığı ve refahı için önemli ekolojik hizmetler sunuyor. Su ve orman varlıkları korunmalı ve geliştirilmeli. Su varlığımızın sürdürülebilirliğini sağlamak için bir Su Yasası’na ihtiyaç olduğu görülmekte." diye konuştu. 

Konuşmaların ardından TEMA gönüllüleri, Zonguldak Valiliği önüne kadar yürüdü ve burada kaldırım kenarında su farkındalık zinciri oluşturdu.