Zonguldak'ta bir grup kadın, yaşlı komşularının güçlük çekmesi ve yağışlı havalarda camiye gitmekte zorluk yaşamaları nedeniyle kiraladıkları minibüsle teravih namazlarına gidiyor.

Mithatpaşa mahallesinde yaşayan 18 ev hanımı, evlerine bir kilometre uzaklıktaki camiye giderken yağışlı havalarda araç bulmakta zorlanmaları üzerine teravih namazına gidebilmek için minibüs kiraladı. Her akşam farklı bir camiye giden kadınlar, namaz çıkışı kendilerini bekleyen minibüsle evlerine dönüyor.



Ev hanımlarında Filiz Yanık, yaptığı açıklamada, mahalleye en yakın caminin yaklaşık bir kilometre uzaklıkta olduğunu ancak dik rampa ve merdivenler nedeniyle ulaşım güçlüğü yaşadıklarını söyledi.

Geçen yıl hayırsever bir komşularının kiraladığı minibüsle ramazan boyunca kentteki çeşitli camilere gittiklerini anlatan Yanık, "Aynı uygulamayı mahalleli kadınlar olarak sürdürmek istedik ve bu yıl da kendi aramızda para toplayarak biz gerçekleştirdik. Böylece her akşam kentte bir camide namazımızı kılıyoruz. Bizi servisle camiye geldiğimizi gören vatandaşlar şaşırıyor ama tepkileri olumlu yönde." dedi.



Gittikleri camilerde cemaat tarafından takdirle karşılandıklarını, farklı camilere gitmenin de kendilerine ayrı bir huzur verdiğini dile getiren Yıldız Çetinkaya da böylece kentteki çeşitli camileri gördüklerini ifade etti.

Mahalle sakinlerinden Şener Bilge de her akşam teravih için bir camiye gitmenin huzur verdiğini ve vatandaşların kendilerini görünce şaşırdığını aktardı.



Minibüs şoförü Hakkı Cambaz ise geçen yıl mahalledeki hayırsever bir kadın sayesinde ev hanımlarıyla tanıştığını kaydederek, "Kadınlar sayesinde farklı camilerde teravih namazını kılıyorum. Bizi gören vatandaşlar ise şaşkınlıkla karşılıyorlar. Daha sonra uygulamamızın çok güzel olduğunu belirterek kendilerinin böyle bir şey yapmak istediklerini söylüyorlar." diye konuştu.

AA