Kdz. Ereğli Ticaret ve Sanayi Odası 30 kişilik heyet ile 04 Kasım – 10 Kasım 2013 tarihleri arasında ÇİN’in  SHANGHAI şehrine  gezi düzenledi.

 

Heyette Zonguldak Milletvekili Ercan Candan, Tso Meclis Başkanı Faruk Yazıcı, Meclis Bşk Yrd. Mehmet Remzi Alim Kdz.Ereğli TSO Yönetim Kurulu Başkan Yardımcıları Niyazi Özcan ve Sertan Yalçın , Yönetim Kurulu Üyeleri; Mehmet Çivici, Hasan Yavuz , Meclis Üyeleri; Ahmet Fikri Kızmaz, Sıtkı Kuloğlu ve Zafer Çakır ve oda üyeleri bu organizasyona katılan isimler oldu.

 

Kdz. Ereğli TSO tarafından fuar gezisi ile ilgili verilen bilgiler şu şekilde:

“Fuar ziyaretine DEİK (Dış Ekonomik İlişkiler Kurulu) temsilcisi Adem Kula’da katılarak destek vermiştir. Deik Destekleri ile yapılan program da ilk gün;

SHANGHAI Türkiye Cumhuriyeti Başkonsolosu Sn Deniz EKE ve Ticari Ateşe Sn Bilgehan SASMAZ tarafından konaklanan Otelin Toplantı salonunda katılımcılara Çin ekonomisi ile ilgili 1 saate yakın süren sunum yapıldı, sunumun ardından karşılıklı fikir alışverişlerinde bulunuldu. Sn. Başkonsolos ve Ateşe’ ye hediyeler takdim edildi.

Toplantının ardından, dünyanın en büyük serbest ticaret bölgelerinden olan ; Waigaoqiao Free Trade Zone Serbest Bölgesinde kurum yetkilileri tarafından bilgilendirme yapıldı.Toplantının devamında Dünyanın önde gelen elektronik üreticilerinden“ LENOVO Teknoloji Firması” ziyaret edildi. Firma Genel Müdürü Louıse Liu heyeti karşıladı.

 Akabinde AMT(Assocıaton for Manufacturing Tecnology) Derneği ziyareti gerçekleştirilerek görüş alıverişinde bulunuldu. Heyeti  Genel Müdür Harry Xıao karşıladı.

06-07-08 Kasım tarihlerinde Endüstri fuarı gezildi. Fuar her türden makine ,ekipmanların sahnelendiği fuar Dünyanın dört bir yanından gelen katılımcıların da yoğun ilgisini çekti. Rekabet gücünü arttırabilmek ve gelişen teknolojiyi yerinde görebilme imkanı yakalayan Oda Üyelerimiz firmalar ile irtibata geçerek hem ticari anlamda hem de Ülke ekonomimize fayda sağlama anlamında girişimlerde bulundular.

08 Kasım günü CPIT (China Councıl for The Promotion of Internatıonal Trade Shangai Sub-Councıl ) Başkan Yardımcısı Sn Li ZHİGANG makamında ziyaret edildi. Shangai’ daki firmaların kayıtlı olduğu CPIT adlı kuruluşta Shangai ekonomisi ile ilgili bilgi sunuldu ardından Meclis Başkanı Sn Faruk Yazıcı Kdz Ereğli ile ilgili bir sunum gerçekleştirdi ve CPIT yetkililerini Kdz Ereğli’ye yatırım yapmak üzere yapmak üzere ilçeye davet etti. Sn Yazıcı ve Sn Li ZHİGANG karşılıklı yöresel hediyeler takdim ettiler.

6 gün süren Shangai ziyareti sonrasında Oda üyeleri gezinin çok verimli geçtiğini, üyelerini kaynaşması, yeni teknolojilerin ve dünyadaki değişimin yerinde tespitin yapılabilmesi için bu tarz fuarların çok etkili olduğunu ve bu gibi fuarların belirli aralıklarla yapılması gerektiğine belirttiler. Heyet 10 Kasım Pazar günü ilçeye geri dönmüştür.”