TTK Armutçuk Müessese Müdürlüğünde nefeslik alanında meydana gelen göçüğü kaldırma çalışmaları tamamlanmak üzere. Üretime yeniden başlayacağını açıklayan GMİS Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, kamuoyunda oluşturulan, ‘faciadan dönüldü’ söylemlerinin gerçeği yansıtmadığını vurguladı, bu tür dedikoduların maden işçisini ve ailesini tedirgin ettiğine dikkati çekti.

 

 

Kandilli Beldesinde, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) Armutçuk Müessesi maden ocağının eksi 200 kodunda nefeslik tabir edilen alanda meydana gelen göçüğü temizleme çalışmalarında sona gelindiği bildirildi. Genel Maden İşçileri Sendikası (GMİS) Armutçuk Şube Başkanı İsa Mutlu, yaptığı açıklamasında, maden ocağında faciadan dönüldüğüne dönük söylem ve haberlerin gerçeği yansıtmadığını söyledi.

 

GÖÇÜK TEMİZLENDİ

Maden işçilerinin iş güvenliği ve işçi sağlığı düşünüldüğü için yıllık izinlerinden kullandırılması kararı alındığını belirten Mutlu şu ifadelere yer verdi: “-200 Kodunda göçük temizleme çalışmalarında sona gelindi. Kurum yöneticileri ile yaptığımız son değerlendirmede bu gece (dün) 00.00-08.00 vardiyasında işçilerimiz yeniden kömür üretimine başlayacaklar.

 

“KİMSENİN TEDİRGİN ETMEYE HAKKI YOK”

Kamuoyunda maden ocağında büyük bir faciadan dönüldüğüne dönük söylemler ve haberler yer aldı. Böyle bir şey söz konusu değildir. Yaptığımız görüşmelerde işçi sağlığı ve iş güvenliğini ön planda tuttuğumuz için maden işçilerine yıllık izinlerinden kullandırılma kararı alındı. Bu tür söylemler maden işçisi kadar ailelerini de tedirgin etmektedir. Maden işçisini ve ailesini kimsenin tedirgin etmeye de hakkı yoktur”

 

(Haber: Mustafa Kemal Bektaş)