Ankara ATO Kongre Merkezi’nde 6-9 Kasım 2014 tarihleri arasında gerçekleştirilen Bilişim 2014 Fuarı ve Kurultayı’nda Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) stant açtı. 
TTK Genel Müdürlüğü’nden yapılan açıklamada, “Açılan bu standın amacı; Kurumumuzun bilişim teknolojisini kullanım alanları ve genel bir tanıtım APK Dairesi’nce yapılmıştır. Standımız ziyaretçiler tarafından yoğun ilgi görmüştür. Kurumumuzca ‘Bilişim Feneriyle Hedef: Güvenli ve Verimli Madencilik’ sloganının tema olarak işlendiği fuar kapsamında çeşitli konularda düzenlenen çalıştaylara da etkin katılım sağlanmıştır. 
Kurultay süresince düzenlenen çalıştaylarda, madencilik sektöründe de bilişim etkin şekilde kullanılması durumunda daha güvenli ve verimli üretim yapılmasının mümkün olduğu katılımcıların ortak görüşü olarak benimsenmiştir. 
Kurumumuz bu konu üzerinde önümüzdeki günlerde daha hassasiyetiyle durulacağı ve çözüm odaklı proje çalışmalarına devam edilecektir. Son günlerde meydana gelen ölümlü maden kazaları, ilginin madencilik sektöründe teknoloji kullanımına çevrilmesine yol açmış olup; Kurumumuzun varlığı, fuar kapsamındaki etkinliklerde ziyaretçilerin gündemindeki bilgi kirliliği karşısındaki, doğru ve güvenilir bilgi edinmesi açısından da önemli katkı sağlanmıştır. 
Özellikle iş güvenliği konusunda TTK’nın ciddi yatırımlar yapması arama-kurtarma faaliyetlerindeki çalışmaları katılımcılar tarafından da memnuniyetle karşılanmıştır” denildi. 
            (Haber Merkezi)