GMİS Genel Başkanı Eyüp Alabaş’ın ziyaretinde konuşan AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar, TTK’ya işçi alımına değinerek, “TTK ve GMİS’in ortak raporundan sonra görüşmeler, Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde devam edecek. TTK, mutlaka kendi ayakları üzerinde duracak hale getirilecektir. TTK’yı ve Zonguldak kömür havzasını zora düşürmek istemiyoruz” dedi.

 

Kısa adı GMİS olan Genel Maden İşçileri Sendikası Genel Başkanı Eyüp Alabaş ve Genel Sekreter Behzat Cinkılıç, Adalet ve Kalkınma Partisi (AK Parti) Zonguldak Milletvekili Özcan Ulupınar’ı, Türkiye Büyük Millet Meclisi’nde (TBMM) ziyaret ettiler.
Bütçe görüşmeleri devam ederken, Türkiye Taşkömürü Kurumu (TTK) ve Maden Tetkik Arama Kurumu (MTA) 2014 yılı bütçeleri, işçi açıklarının giderilmesi ve Çatalağzı Termik Elektrik Santrali (ÇATES) konularını ele alan Ulupınar ve Alabaş, görüş alışverişinde bulundu.
TTK’ya işçi alımı çalışmalarında kendi üzerlerine düşeni yaptıklarını, TTK ve işçi talebi için yazının Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanlığı’na gönderildiğini belirten Genel Başkan Alabaş, bundan sonrasının özellikle iktidar partisi milletvekillerine bağlı olduğunu söyledi. 
Alabaş, ÇATES’in bugünkü durumunun korunmasını istediklerini de kaydetti.
AK Parti Milletvekili Özcan Ulupınar da, ziyarette yaptığı konuşmada, “Gelişmeleri yakından takip ediyoruz. Sayın Köksal Toptan ve Ercan Candan ile birlikte Enerji ve Tabii Kaynaklar Bakanımız Taner Yıldız ile sık sık görüşüyoruz. TTK ve GMİS’in ortak raporundan sonra görüşmeler, Hazine ve Maliye Bakanlığı nezdinde devam edecek. Süreci hızlandırmak için hep birlikte çalışmalara devam edeceğiz. TTK, mutlaka kendi ayakları üzerinde duracak hale getirilecektir. ÇATES konusunda tüm kesimlerle görüşüyoruz. TTK’yı ve Zonguldak kömür havzasını zora düşürmek istemiyoruz. Ülkemizin kendi kaynaklarını değerlendirmesi önceliğimiz var. Elbirliğince çalışıyoruz ” dedi.