Tüketici Hakları Derneği Zonguldak Şube Başkanı Ali Topaloğlu, Tüketici Yasa Tasarısı’nın önümüzdeki hafta TBMM Genel Kurulu’nda görüşüleceğini belirterek, bu tasarının 76 milyon tüketiciyi yakından ilgilendirdiğini söyledi. 
Başkan Topaloğlu, Tüketici Yasası’nın temel amacının güçlüye karşı güçsüzün korunması olduğunu, fakat bazı maddelerin tüketicilerin bazı beklentilerine yanıt vermekten uzak olduğunu vurgulayarak, “Tüketicinin evrensel haklarının geliştirilmesi ve korunmasıdır. Tüketicinin uygulamada karşılaştığı sorunlarının çözümüne çare olmasıdır. Ancak Sanayi ve Ticaret Komisyonu’nda kabul gören tasarının ana omurgasını oluşturan bazı maddeleri, tüketicinin beklentilerine yanıt vermekten uzaktır. Tasarıda tüketici örgütlerinin uygulamadan gelen bilgi ve birikimleri dikkate alınmamış, yılların birikimi heba edilmiştir. Tasarı komisyondan geçtiği gibi yasallaşırsa, tüketici yasasından en çok tüketici zarar görecektir. Zaman geç değil, bunun telafisi de mümkündür. Genel Kurul sürecinde; Tasarının ana omurgasını oluşturan Tüketicinin seçimlik hakları, banka sözleşmeleri, ihdas edilen kurul ve konseylerin yapı ve işlevleri, test ve analizlerden yararlanma, tüketicinin bilgilendirilmesi ve tüketici örgütleri projelerinin desteklenmesi ve çocukların reklamlarda kullanılmasının yasaklanması gibi konulara ilişkin itirazımızın dikkate alınmasını istiyoruz” dedi
Topaloğlu, yazılı açıklamasında, şunları söyledi:
“Bankacılık sözleşmeleriyle ilgili taleplerimizin mutlaka karşılanmasını ve bu konuda tüketici mağduriyetlerinin giderilmesini istiyoruz. Tüketicinin kaderi BDDK'nın takdirine bırakılmamalıdır. Tüketici kanununda, bankalara hangi kalemlerin ödeneceğine değil, hangi kalemlerin ödenmeyeceğine yer verilmesinin daha koruyucu bir yaklaşım olduğuna inanıyoruz. Yıllık kart aidatlarına son verilmesini istiyoruz. Tüketicinin bankalardaki mevduat hesapları hesap işletim ücreti adı altında mum gibi erimektedir. Buna çare bulunmasını istiyoruz. Ayrıca, Sayın Başbakanın, bankaların 65 kalem uygulamalarıyla ilgili basına yansıyan görüşlerinin TBMM Genel Kurul görüşmeleri sürecine ne şekilde yansıyacağının da takipçisi olacağız. Yasa Tasarısında tüketicinin seçimlik hakları, mutlaka kullanabilir bir hak olmalıdır. Bu hakkı muğlak hale getirecek ve uygulamada gereksiz tartışmalara neden olacak ifadelerden arındırılmalıdır. 
Tasarıda ihdas edilmiş kurul ve konseylerde tüketici iradesinin dışlanması haklarımızın korunması ve geliştirilmesi önünde en büyük engel teşkil etmektedir. Özellikle reklam kurulu görev kapsamından kanunlara aykırı reklamların çıkarılması özel hastanelere verilmiş bir avantajdan başka bir şey değildir. 
Başta tüketicinin bilgilendirilmesi olmak üzere test ve analizlerden yararlanma, çocukların reklamlarda kullanılmasının yasaklanması, Tüketici projelerinin devlet bütçesinden karşılanması ve tüketici sorunları hakem heyetleri çalışma ortamının iyileştirilmesi olmazsa olmazlarımızdır.”