Kdz. Ereğli’nin “Eğitim Vadisi” olarak ilan edilen Kırmacı Mahallesinde DDY’den hazineye geçen alanların büyük bölümünde eğitim tesisleri kuruluyor. Ana okulu, fen lisesi, ilk okulun ardından bu kez de aynı alanla Turizm Otelcilik Okulu yapılması için düğmeye basıldı. Belediyenin eski yönetimi tarafından askeriyeye tahsis edilen 11 dönümlük alan, Milletvekili Ercan Candan’ın girişimleri ile askeriyenin tahsisi kaldırılarak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne verildi.

Milli Emlak Genel Müdürlüğü, 10 Kasım 2014 tarihli emri ile ilgili alanın Milli Eğitim Müdürlüğü’ne iki yıl içinde Turizm Otelcilik Okulu yapmak üzere tahsis edildiğini bildirdi. İlçe Mal Müdürlüğü de, adı geçen emir üzerine İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü’ne 17 Aralık’ta gönderdiği yazıda, “Soz konusu taşınmazı teslim almak üzere, dairenizden kurumunuzu temsilen yetkili personel görevlendirilmesi ve kurumumuza  müracaatının sağlanması gerekmektedir” dedi.

Turizm Otelcilik Okulunun yapılacağı 11 dönüklük alanın bitişiğinden Kırmacı ana kavşağına kadar olan alanda da Gençlik Merkezi yapılması için çalışmaların tamamlandığı ve 2015 yılında inşaatına başlanacağı öğrenildi.