- Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi Müdürü Kamber:
- "Şu anda 5 bin kişilik acil beslenme kitimiz hazır"

Türk Kızılayı ekipleri, D-100 karayolu ve TEM otoyolunun Bolu Dağı geçişinde kar yağışına hazırlıksız yakalanan sürücülerin yardımına koştu.

 Kar yağışına hazırlıksız yakalanan bazı sürücülere kumanya dağıtan Türk Kızılayı ekipleri, araçlarına zincir takmakta zorlananlara da yardım etti.

Türk Kızılayı Batı Karadeniz Afet Yönetim Merkezi Müdürü Zafer Kamber, AA muhabirine yaptığı açıklamada, iki gündür kar yağışının devam ettiği bölgede ekiplerin çalışmalarını sürdürdüğünü söyledi.

Türk Kızılayının yaklaşık 10 yıldır Türkiye'nin her yerinde karla mücadelede de hizmet verdiğini dile getiren Kamber, şöyle konuştu:

"Karda mahsur kalan vatandaşlarımıza ulaşıp ihtiyaçlarını gidermeye çalışıyoruz. Bütün hazırlıklarımız tamam. Acil beslenme kiti olarak adlandırdığımız yiyecek kumanyalarımız hazır. Temennimiz yollarımızın sürekli açık kalması. Tıkanmaların olduğu noktalara ulaşıp vatandaşlarımıza yardım götürüyoruz. Şu anda 5 bin kişilik acil beslenme kitimiz hazır durumda."

Kamber, dün akşam saatlerinden itibaren yolda kalan vatandaşlara yardımcı olduklarına işaret ederek şunlar kaydetti:

"Amacımız vatandaşlarımızın yaşadığı sıkıntıları, minimize etmeye çalışmaktır. Yönetim merkezinde kış şartlarına hazır tam donanımlı 4 aracımız var. Araçlarımızda her türlü uydu bağlantısını sağlayacak sistemimiz mevcut. Bu işin uzmanı ekiplerimiz, kış boyunca dönüşümlü olarak 24 saat görev başındadır. Sorunlu bölgeye ulaştığımızda sıcak çorba, çay, beslenme kitinde olan yiyecekleri dağıtıyoruz. Çok uzun mahsur kalmalarda battaniye, çocuk bezi gibi paketlerimiz de mevcut. "