Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Yönetimi ve sendikaya üye bir grup işçi, Ereğli’ye bağlı Kireçlik Koyu’nda kurulması hedeflenen termik santrale karşı çıkan Ereğli Çevre Platformu’nun düzenlediği imza kampanyasına destek verdi.

 

Türk Metal Sendikası Şube Sekreteri Metin Ercan, Şube Mali Sekreteri Sedat Taşdelen, şube yönetimi ve sendikaya üye bir grup işçi Abdi İpekçi Sergi Salonunda düzenlenen, “Termik santrale karşı imza” kampanyasına destek verdiler.

 

Türk Metal Sendikası Ereğli Şube Sekreteri Metin Ercan, konunun sağlık boyutuna dikkat çekerek şunları kaydetti: “Ereğli Çevre Platformu olarak bu konuya duyarlı olmalarından dolayı arkadaşlara teşekkür ediyoruz. Netice itibarıyla bölgede sağlığımızı etkileyecek bir konuda duyarlılık gösterdiklerinden dolayı biz de Türk Metal Sendikası ve çalışanları olarak her zaman yanlarındayız”

 

Ereğli Çevre Platformu sözcülerinden İsmail Demirel ise katkılarından dolayı Türk Metal Sendikası’na teşekkür ederek, “Özellikle ülkemizde son yıllarda sivil toplum kuruluşlarına yapılan baskıları hepimiz biliyoruz. Sendika olarak bizim yanımızda olmanız bizim için çok anlamlı. Size teşekkür ediyorum” dedi.