Kdz. Ereğli Kaymakamı İbrahim Çay, 19 Eylül Gaziler Günü nedeniyle yazılı bir açıklama yaptı.
Çay, “Unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize yakışan yaşam koşulları sunmak ortak görevimizdir” dedi.
Açıklama şu şekilde:

“Vatanımızın bölünmez bütünlüğü, ülkemizin bağımsızlığı, birlik ve beraberliğimizin korunması uğruna şehit düşen ve gazi olan evlatlarımızın vatan savunması için verdiği mücadeleler,  dünya tarih sahnesinde övünç duyduğumuz kahramanlık ve vatanseverlik destanları olarak yer almıştır. 

Bu destanlardan birisi olan Sakarya Zaferinden sonra 19 Eylül 1921’de Türkiye Büyük Millet Meclisinin, Başkomutan Mustafa Kemal ATATÜRK ’e Mareşal rütbesi ve Gazi unvanını verdiği günü “Gaziler Günü” olarak kutlamaktayız.
Bu gün geçmişten günümüze bu topraklara Türklük nişanını vuran, vatan sevgisinin sembolü gazilerimize de şükranlarımızı sunduğumuz ayrıcalıklı bir gündür. 

Unutulmamalıdır ki Türkiye Cumhuriyeti büyük vatan aşkı ile yaşamını ülkesine adamış şehitlerimizin ve gazilerimizin bizlere birer emanetidir.

Unutulmaz hizmetleriyle örnek aldığımız gazilerimize yakışan yaşam koşulları sunmak ortak görevimizdir. Bu vesileyle Büyük Önder Mustafa Kemal Atatürk`e Gazilik Ünvanı ve Mareşal Rütbesi`nin verilişinin 90.yıldönümünü kutluyor, tüm şehitlerimizi, ebediyete intikal eden gazilerimizi rahmet ve şükranla anıyor, hayatta olan gazilerimize, mutlu, huzurlu, sağlıklı ve esenlik dolu bir ömür diliyorum.”