Kdz. Ereğli Turkuaz sanat topluluğu Halk müziği gurubu, şiir kulübü, dans gurubu ve halk oyunları topluluğu, enstrüman çalışmaları ve diğer etkinliklerle bu yıl da kültür ve sanatsal çalışmalarına başladı. 

Dernek bünyesinde üyelerine halk müziğinin unutulmaz türkülerini Pazartesi ve Çarşamba akşamları koro çalışmaları yaparak konser etkinliklerini devam ettiriyor. 
Turkuaz kültür sanat derneği halk müziği topluluğu yılın ilk etkinliğini 25 Eylül saat 19:00 Turkuaz Derneği evinde “BOZKIRIN TEZENESİ BÜYÜK ÜSTAD NEŞET ERTAŞ” ı anma programı ile başlatarak yıl boyu devam edecek etkinlikler hakkında dernek yönetimi şu bilgileri verdi:

“28 Ekim Pazartesi Atatürk Kültür Merkezinde “Atatürk ve Cumhuriyet “ konulu şiir ve müzik dinletisi sunacağız. Turkuaz sanat topluluğu Kdz Ereğli Kent Konseyi ile ortaklaşa hazırladıkları Cumhuriyet Konserinde cumhuriyetin değerlerine olan saygısını izleyicilerle paylaşacak.

9 Aralık Pazartesi günü “ANADOLUDAN NOSTALjİ TÜRKÜLER”  konseri ile AKM Sinema salonunda türkülerle zamana yolculuk  yaparak türkü sevenlerle beraber olmayı hedefliyoruz.”
Turkuaz Sanat Topluluğu çocuk ve gençlere yönelik enstrüman ve dans çalışmalarıyla sanatsal eğitim amacı katkı sunmaya de-vam ederken, bu yılda 5 – 8 ya-şa arası  minik çocuklara bale, dans ve müzik çalışmalarını haf-ta sonu cumartesi günleri 12.00- 15.00 arasında sürdürüyor.
Halk oyunları çalışmaları yaparak folklorik değerlere sahip çıkmayı ve yaşatmayı hedefleyen Turkuaz derneği yönetim kurulu yurt içi ve yurt dışı festival etkinliklerine katılmayı da hedefliyor.
24 Ocak’ta Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, 8 Mart Dünya Kadınlar Günü  kutlamaları, 23 Nisan Çocuk Bayramı etkinlikleri,  Ozan  ve şairleri anma günleri , geleneksel Karadeniz  Türküleri Konseri ve sene sonu bahar konseri etkinlikleri ile çalışmalarını bu yılda sürdüreceği öğrenildi.