Kdz. Ereğli Turkuaz Kültür ve Sanat Derneği 2013/2014 yılı sezonunun son konseri olan Nostalji Türküler’ ile 9 Aralık Pazartesi günü seyirci karşısına çıkacak.

AKM Sinema Salonunda gerçekleştirilecek olan konser ile türkü sevenler adeta zamana yolculuk yapacak.

Turkuaz Sanat Topluluğu yaptıkları çalışmaları şu şekilde değerlendirdi:

“9 ARALIK PAZARTESİ GÜNÜ SAAT 19 00 DA  “ANADOLUDAN Nostalji TÜRKÜLER” konseri ile AKM Sinema salonunda türkülerle zamana yolculuk yaparak türkü sevenlerle beraber olmayı hedefliyor.

Solist ağırlıklı NOSTALJİ TÜRKÜLER konserinde Ege bölgesinden Karadeniz’e, Trakya’dan Doğu Anadolu bölgesine kadar uzan geniş bir yelpazede yüreklerde yer etmiş gönül dolusu türküleri seslendirecekler.

28 ekimde Cumhuriyet konseri organizasyonunda büyük beğeni toplayan turkuaz sanat topluluğu çocuk ve gençlere yönelik enstrüman ve dans çalışmalarıyla sanatsal eğitim amacı katkı sunmaya devam ediyor.

Turkuaz sanat topluluğu bu yılda 5 – 8 yaşa arası minik çocuklara bale, dans ve müzik çalışmalarını hafta sonu cumartesi günleri 12 00- 15 00 arasında devam ettiriyor. 5 Ekim cumartesi sat 12 00 da bale gurubu dans çalışmaları başlıyor.

Halk oyunları çalışmaları yaparak folklorik değerlerimize sahip çıkmayı ve yaşatmayı hedefleyen Turkuaz Derneği yönetim kurulu yurt içi ve yurt dışı festival etkinliklerine katılmayı hedefliyor.

24 Ocakta Uğur Mumcu’yu anma etkinlikleri, 8 Mart dünya kadınlar günü kutlamaları, 23 Nisan çocuk bayramı etkinlikleri, Ozan ve şairleri anma günleri, geleneksel Karadeniz Türküleri konseri ve sene sonu bahar konseri etkinlikleri ile çalışmalarını bu yılda sürdürecek…

21 Mart 2014 Cuma günü Turkuaz sanat topluluğu Bülent Ecevit üniversitesi Kdz. Ereğli Eğitim Fakültesi Akademik personeline ve öğrencilerine yönelik  “DİYARDAN DİYARA ANADOLU” adlı bir türkü dinletisi ise Erdemir Kültür merkezinde sunacak.

Dernek evimiz hafta içi 1500- 21 00 Hafta sonu 11 00- 18 00 saatlerinde açıktır.

Sanata ve kültüre değer veren türkü dostlarına yeni dönemde etkinliklerde turkuaz kültür sanat derneği ile beraber olma dileklerimizle başarılar diliyoruz.  9 ARALIK PAZARTESİ ATATÜRK KÜLTÜR MERKEZİNDE türkü dostlarını buradan NOSTAALJİ TÜRKÜLER konserine davet ediyoruz.”