Zonguldak İl Genel Meclisi Ocak ayı toplantısı gerçekleştirildi. Konuya ilişkin İl Genel Meclisinden verilen bilgiler şu şekilde: Ocak ayı 5. birleşim toplantısını gündeme alınan 2 madde ve 2 önerge ile gerçekleştirdik. Gündeme 3. madde olarak alınan, Mahalli İdareler Genel Müdürlüğünün 31.10.2005 tarih ve 11493 sayılı genelgeleri uyarınca 2015 yılında da çalıştırılmaya devam edecek ve yeni istihdam edilecek olan sözleşmeli personellere ödenecek net ücret tespiti konusu ücret skalasında okunduğu gibi oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

RAPOR KABUL EDİLDİ

Gündeme 4. madde olarak alınan, İlimiz Kdz. Ereğli İlçesi Yeni doğancılar Köyü Okuşlar Mahallesi bağlantı yolu ile ilgili İmar ve Bayındırlık ile Çevre ve Sağlık Komisyonlarının ortaklaşa hazırlamış oldukları 1 – 1 sayılı Raporları oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

EREĞLİ GRUBU VERDİ

Gündeme 5. madde olarak alınan, Kazım Beceren, Rıfkı Gültekin, Ali Tarakçı ve Ayhan Taşdelen adlı üyelerin verdikleri, Kdz. Ereğli İlçesi Yeşilköy Şeleli, Alacalar mahallesi ve Sarıkaya bağlantı yolu ayrıca Yeşilköy Çomaklar mahallesine ve Merkez Emseller mahallesine bağlantı olan bu yol 25 yıl önce yapılmıştır. Fakat yol ağında olmadığı için bakım ve onarımı yapılamamaktadır. Ayrıca öğrenci taşımacılığı yapıldığından kilometre olarak ta kısılacağı için bir an önce yol ağına alınması ile ilgili önerge İmar ve Bayındırlık, Çevre ve Sağlık ile Köylere Yönelik Hizmetler Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edilmiştir.

 

 

2 ŞUBAT TARİHİNDE TOPLANIYOR

Gündeme 6 madde olarak alınan, İsmail Terzi, Ayhan Akman, Özcan Özmekik ve İsmet Bostancı adlı üyelerin verdikleri, Devrek İlçesi Eğerci Köyü ve Çevre Köylerdeki Gençlerin Futbol oynayabileceği bir saha bulunmadığından belediyenin imara koyduğu yerin yapılması ile ilgili önerge Plan ve Bütçe, Eğitim ve Kültür ile Gençlik ve Spor Komisyonlarına havalesi oy birliği ile kabul edilmiştir. Bir Sonraki Toplantı 2 Şubat 2015 Pazartesi günü yapılmasına oy birliği ile kabul edilmiştir”

 

(Haber Merkezi)