Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol yaptığı açıklamada 2 Haziran Pazar günü yapılacağı duyurulan uçurtma şenliğinin Taksim Gezi Parkı'na destek için başlayan eylemler nedeniyle 9 Haziran 2013 Pazar gününe ertelendiğini söyledi. 
Eğitim Sen Çaycuma Temsilciliğinin okulöncesi ve ilköğretim öğrencilerine yönelik düzenlediği ve gelenekselleştirdiği uçurtma şenliği dokuzuncusu, 9 Haziran 2013 Pazar günü saat 13.00’te Çaycuma Nadır Çayırlığında yapılacak.  
Şenlikte En yükseğe Çıkan Uçurtma, En Özgün Yapımlı Uçurtma (Kendi yaptıkları uçurtma) ve Yardım Almadan En İyi Uçurtma Uçuran En Küçük Yarışmacı kategorilerinde yarışma yapılacak. Kategorilerde ilk üçe giren yarışmacılara madalya verilecek. 
Ayrıca kayıt olan ilk 500 yarışmacıya anı madalyaları ve şapka verilecek. Katılımcılar yarışmaya kendi yaptıkları uçurtmaların yanı sıra hazır uçurtmalarla katılabilecekler.
Okul Öncesi Çocuklara Yönelik Etkinlikler, Drama Eğitmeni Fahri Bozbaş ile Drama Çalışması; İp ile Zıp Zıp Zıplıyoruz Etkinliği, Büyüklerden Eski Çocuk Oyunları: 
Unutulmaya yüz tutmuş eski çocuk oyunlarının şenlik alanında büyükler tarafından çocuklara öğretilmesi, Uçurtma Şenliği Satranç Turnuvası Ödül Töreni: 
25-26 Mayıs tarihlerinde Çaycuma Kültür ve Sanat Merkezinde yapılan Uçurtma Şenliği Satranç Turnuvasında dereceye girenlere madalya ve satranç takımı verilmesi.  Eğitim Sen Çaycuma Temsilcisi İsmet Akyol, uçurtma şenliğinin yapılacağı alanda ilaçlama dahil tüm önlemlerin alınacağını ifade etti.