GELSENKİRCHEN- Avrupalı Türk Demokratlar Birliği (UETD ), Gelsenkirchen şehrinde KRV eski Ulaştırma Bakanı ve CDU Milletvekili adayı Oliver Wittke’yi halka buluşturdu.

 Toplantıya, UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, UETD Genel Başkan Yardımcısı Asiye Bilgin, UETD Genel Başkan Yardımcısı – Medya Birim Başkanı Dursun Döngel, UETD Genel Başkan Yardımcısı Zafer Sarıkaya, UETD Genel Başkan Yardımcısı Mehmet Kara, UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş, UETD Gladbeck Şube Başkan Yardımcısı Muharrem Yiğit, UETD Gelsenkirchen Şube Başkan Yardımcısı Abdullah Ören ve çok sayıda vatandaş katıldı. Moderatörlüğünü Asiye Bilgin’in yaptığı programın selamlama konuşmasını, UETD Gelsenkirchen Şube Başkanı Erol Yukarıbaş yaptı. Yukarıbaş, herkesi seçimlere katılmaya davet ederek, programa katılanlara teşekkür etti.

 

Seçime katılın

UETD Genel Başkanı Süleyman Çelik, 22 Eylül günü herkesin sandığa gitmesi gerektiğine vurgu yaparak, UETD olarak vatandaşların seçimlere katılımını sağlamak için çeşitli çalışmalar yaptıklarını söyledi.

Çelik: “22 Eylül Federal Parlamento seçimlerinde oy kullanmak için Haydi sandık başına diyoruz. Sorumlu vatandaşlık anlayışımızla yeni vatanımızın her türlü sosyo kültürel ve ekonomik sorunları ile ilgilenmek, sosyal adalet ve eşit yurttaş anlayışının hakim olduğu bir Almanya için her alanında olmalıyız. Sarazin sendromunu temelsiz bırakmak, biz varız ve buradayız mesajı için sandığa giderek bizde varız demeliyiz. Güçlü insan hakları, adalet ve eşitliği önemseyen bir Almanya istiyorsak şayet siyasete aktif katılmalıyız. Siyaset kurumunda temsil edilmeliyiz. Parlementolarda temsil edilmek istiyorsak siyasi partilerde de üye ve yönetici olarak yer almalıyız” şeklinde konuştu.

 

İslam, Almanya’nın parçası

CDU Milletvekili adayı Oliver Wittke, partisinin söz veremeyeceği işleri vaad etmediğini ve çifte vatandaşlık olayın sıcak bakmadıklarını ifade ederek, Türkiye’nin önümüzdeki 4 yıllık bir süreç içerisinde AB’ye girmesinin zor olduğunu belirtti. Yabancıların haklarını koruyabilmeleri için, siyasette aktif olmaları gerektiğini vurgu yaparak, İslam’ın Almanya’nın parçası olduğunu söyledi.

 

Wittke, Türkiye’nin güçlü bir ülke olduğunu ve istikrarlı bir şekilde yürüdüğünü söyledi.