Şekerbank, SS. Güneşli, Ortaköy, Hacıosmanlar, Asarlı, Külah, Düzpelit, Ramazanlı, Davutlar, Şamlar ve Kızılcapınar köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi ile imzaladığı protokolle bölge üreticilerine finansman desteği sunuyor.

 

Şekerbank, SS. Güneşli, Ortaköy, Hacıosmanlar, Asarlı, Külah, Düzpelit, Ramazanlı, Davutlar, Şamlar ve Kızılcapınar köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifleri ile protokol imzaladı. Protokol, Şekerbank Karadeniz Ereğli Şube Müdürü Tayfun Akçay ile SS. Güneşli, Ortaköy, Hacıosmanlar, Asarlı, Külah, Düzpelit, Ramazanlı, Davutlar, Şamlar ve Kızılcapınar köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkan Yardımcısı Rıfkı Gültekin arasında imzalandı.

 

İmzalanan protokole göre Şekerbank, bölgedeki üreticilere işletme ve yatırım kredisi sağlayacak. Şekerbank ayrıca imzalanan protokol ile Tarımsal Kalkınma Kooperatifi üyelerinin hayvan alımı finansmanında da kolaylık sağlayacak. İmzalanan protokol kapsamında Tarımsal Kalkınma Kooperatifi tarafından üreticilere yapılan her türlü tarımsal destekleme ve süt bedeli gibi ödemeler Şekerbank şubeleri aracılığıyla gerçekleştirilecek.

 

“Tarım sektörüne ve çiftçilerimize destek olmaya devam edeceğiz.”

Şekerbank Karadeniz Ereğli Şube Müdürü Tayfun Akçay,  imzalanan protokol ile Ereğlili üreticilere banka olarak daha fazla destek olmaktan dolayı memnuniyet duyduklarını dile getirerek şunları söyledi: “Şekerbank’ın üreteni destekleme misyonu doğrultusunda imzaladığımız protokol ile Ereğlili üreticilerimize finansman sağlıyoruz. Kuruluşumuzdan bu yana uzman kimliğimiz ile tarım sektörüne ve çiftçilerimize her zaman destek olduk ve olmaya devam edeceğiz.”

 

“Üretime yapılan destek ekonomiye ivme kazandıracaktır.”

SS. Güneşli, Ortaköy, Hacıosmanlar, Asarlı, Külah, Düzpelit, Ramazanlı, Davutlar, Şamlar ve Kızılcapınar köyleri Tarımsal Kalkınma Kooperatifi Başkanı Rıfkı Gültekin Şekerbank yönetimi ve  kdz. Ereğli Şube müdürü Sayın Tayfun Akçay’a yakın ilgileri ve bölge tarımına duyarlılıklarından dolayı teşekkür ile başladığı  konuşmada, üreticilere yapılacak her türlü desteğin, ülke ve bölge ekonomisine ivme kazandıracağını, ekonominin dolayısı ile bölgenin canlanmasına ve istihdama katkı olarak geri döneceğini söyledi. Rıfkı Gültekin, “Üretim, ülkelerin refah düzeyinin artması ve kalkınmasının en büyük itici gücüdür” dedi.